Nyheter

Brösten som ska skaka världen

Av: 

Julia Skott

NYHETER

150 000 bröst ska få jorden att skälva på måndag. Då ska kvinnor världen över vara lite extra urringade som ett experiment - och en reaktion på en religiös ledares fördömande.

Facebook-gruppen uppmanar jordens kvinnor att klä sig lätt på måndag.

Beror naturkatastrofer på urringningar? Det menar Irans böneledare, Kazem Sedighi. Enligt iranska medier ska han ha sagt "Många kvinnor som inte klär sig anständigt leder unga män vilse, fördärvar deras kyskhet och sprider otrohet i samhället, vilket ökar jordbävningar".

Tuttbävning

Jennifer McCreight i Indiana i USA reagerade på uttalandet. På sin blogg föreslog hon i måndags en "Boobquake" - en tuttbävning. Måndagen den 26e april ska kvinnor klä sig så urringat som möjligt (eller i kortkort om man föredrar det) och rimligen bör då deras osedliga kroppar orsaka en jordbävning. Annars hoppas McCreight att Sedighi kommer med en rimlig förklaring till att jorden höll sig stilla.

75 000 deltagare

Det som började som ett skämt på en blogg växte fort - på fredagen hade redan närmare 75 000 personer anslutit sig på Facebook. En deltagare undrar om den globala uppvärmningen kanske orsakar jordbävningar, eftersom den innebär att kvinnor kommer vilja ha mindre kläder på sig. Någon annan frågar om inte män borde göra sin del genom att låta sig ledas vilse...

Om du vill vara med på Facebook-eventet hittar du det här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert: