Anteckningar kan avslöja Hedman

NYHETER

Han skrev om miljonerna

1 av 3

Här är lappen som enligt Magdalena Graaf avslöjar Magnus Hedmans rikedomar.

Om det stämmer ska han gömma drygt 40 miljoner kronor.

– Jag har ingenting att dölja. Det är skrattretande, säger Magnus Hedman.

Men parten Graaf står på sig. Enligt Magdalena Graafs advokat Per E Samuelson har Magnus Hedman skrivit ned alla sina tillgångar på lappen, ungefär 40 miljoner kronor. Graaf har tidigare hittat kopior på ex-mannens deklarationer som visar att han tjänat omkring 100 miljoner kronor före skatt, uppger Per E Samuelson. Efter skatt skulle summan hamna på cirka 50 miljoner.

–Vilket rimmar väldigt bra med tillgångarna på lappen som adderar upp till 40 miljoner kronor. 10 miljoner kan han ju ha gjort av med, säger Per E Samuelson.

Har hävdat att pengarna är slut

Magnus Hedman har hela tiden hävdat att pengarna han tjänat är slut.

– Lappen saknar helt relevans. Det som finns nedskrivet där är investeringsmöjligheter som vi fick när vi var tillsammans. Och att det skulle betyda att jag har pengar utomlands är skrattretande, säger Magnus Hedman.

På den handskrivna lappen finns listat miljonfastigheter i Skottland och USA, pensionsförsäkringar på 400 000 pund samt fonder och kontanta tillgångar i Jersey och på Gibraltar.

"The smoking gun"

Magdalena däremot hävdar att lappen skrevs i samband med att skilsmässan blev klar, i april 2008, och att listan visar Magnus Hedmans tillgångar.

– Och det är den summan som gäller för bodelningen, säger Magdalenas advokat Per E Samuelson.

Han tror att den skrivna lappen räcker som bevis för att fälla Hedman.

– Det här räcker för att Magnus ska bli skyldig Magdalena pengarna. Vi har hittat "the smoking gun" som polisen brukar säga i deckare, säger Per E Samuelson.

I dag träffades parternas ombud i Attunda tingsrätt för att reda ut försäljningen av en lägenhet som Hedman sålt och som han och Magdalena stått som ägare till. Men bodelningen är inte över på länge.