Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska Sofie, 28, chockades av jordbävningen: ”Hela sängen skakade”

Av: Linnea Carlén, Simon Krona

Publicerad:
Uppdaterad:

Sofie Roberg, 28, från Bollnäs jobbar just nu i Taiwan, som tidigt på morgonen lokal tid skakades av en kraftig jordbävning. Hon och pojkvännen befann sig i ett hotellrum på artonde våningen när det hela inträffade.

– Hela sängen och rummet skakade och det höll på länge, säger hon till Aftonbladet.

En jordbävning på magnitud 6,4 skakade tidigt på morgonen, sent på fredagskvällen svensk tid, södra Taiwan. I staden Tainan har byggnader kollapsat, bland annat ett 16 våningar högt hus med uppskattningsvis 200 boende.

Befann sig på artonde våningen

Och i ett rum på artonde våningen i hotellet Courtyard Marriott i Taipei, Taiwan, befann sig svenska Sofie Roberg, 28, och hennes pojkvän när skalvet vid 04-tiden lokal tid ruskade om dem rejält.

– Vi kom hit för två dagar sedan, har jetlag och sover jättedåligt på nätterna. Det var pojkvännen som som låg vaken i sängen bredvid som först kände det. Helt plötsligt börjar hela sängen skaka och hela huset verkligen skakade, säger Sofie Broberg.

Genom jobbet reser de väldigt mycket, framförallt i Asien, men hon har aldrig tidigare upplevt en jordbävning.

– Vi har varit i Japan tidigare och har säkert haft två, tre jordbävningar, men då har vi sovit och inte märkt av det. Men nu gick det inte att missa. Det var faktiskt obehagligt.

”Man såg hur allt skakade”

Hon uppskattar att det hela varade i ungefär 10 sekunder.

– Det var inga saker som ramlade ner i rummet eller så, men man kände och såg verkligen hur allt skakade.

När Aftonbladet pratar med Sofie Roberg ska hon strax bege sig väg till jobbet. Hon säger att de båda fortfarande är lite chockade men att de mår bra.

– Visst är det större risk att stora naturfenomen som vi är ganska förskonade ifrån i Sverige händer när vi befinner oss i länder som Taiwan, Japan och Kina. Vi ska vidare till Vietnam, Singapore, Thailand och Malaysia senare, och man vet verkligen inte vad som händer, men det går inte att tänka så. Vardagen går vidare och det är bara att hoppas att det inte drabbar oss igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: