Sveriges kanske dyraste lägenhet såld – för 104,5 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

NYHETER

104,5 miljoner. Eller 250 000 kronor per kvadratmeter. Så mycket gick Stockholms och Sveriges kanske dyraste lägenhet loss på.

– Det här är en lägenhet utöver det vanliga, säger den ansvarige fastighetsmäklaren Niklas Berntzon.

Rekordlägenheten såldes i förra veckan och ligger på 418 kvadratmeter. Den är belägen i hörnet Vasagatan-Klarabergsgatan, i en nybyggd byggnad – så kallad 3D-fastigheten – mitt emot centralstationen i Stockholms innerstad.

”Vill bara säga grattis”

– 104,5 miljoner är oerhört mycket pengar, det kan jag verkligen hålla med om. Men det här är ingen vanlig lägenhet. Och till den som köpt den vill jag bara säga grattis, säger Niklas Berntzon.

– Det är en fantastisk, elegant penthousevåning med utsikt över Stadshuset och Stockholm, som ligger högst upp i nybyggda Stockholm Continental. Den har allt, bland annat en terrass högst upp i huset, en otrolig utsikt med fönster från golv till tak och dygnet runt room service.

Utöver lyxlägenheten finns i de fyra översta våningsplanen 18 andra toppmoderna lägenheter, det nya storhotell Continental och flertalet butiker Lägenheterna är de första i sitt slag i Sverige med full hotellservice som tillhandahåller saker som bilparkering, städning och tvätt. Det finns även tillgång till gym och swimmingpool.

Vem som köpt lyxlägenheten, vars månadsavgift ligger på omkring 35 000 kronor, är ännu okänt. Niklas Berntzon säger att det sammantaget varit omkring tusen intressenter till lägenheterna, varav hälften av dem redan sålts.

– De har varit personer i varierande åldrar och bakgrund som visat intresse, men jag skulle säga att den typiska intressenten är en urban person som reser mycket och som vant sig vid bekvämligheter som hotellservice.

Dyraste lägenheten som någonsin sålts

Fredrik Eklund, ägare till den ansvariga lyxmäklarfirman Eklund Stockholm New York, la tidigare under dagen upp ett inlägg på Instagram. Där kallar han det ”den dyraste lägenheten i Sveriges historia, och faktiskt någonstans i hela norra Europa". Även Niklas Berntzon säger att han aldrig hört talas om att en lägenhet sålts för så mycket pengar.

– Det låter kolossalt mycket, men jag kan varken bekräfta eller dementera om det är den dyraste som sålts. Den dyraste lägenheten som ligger ute på Hemnet just nu ligger på 45 miljoner kronor, säger Ingrid Eiken, VD på Mäklarsamfundet.

Rekordlägenheten innehar trots sin saftiga prislapp inte det dyraste kvadratmeterpriset. Det innehar en femrummare på 156 kvadratmeter, som uppges gå loss på strax under 40 miljoner kronor.

Inflyttning är tänkt att ske till nästa sommar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN