Emmelie lurad av Blocketbedragare

Skulle köpa husvagn: ”Vill varna andra”

Emmelie skulle köpa en husvagn – och skickade över 10 000 kronor i handpenning.

Men hon fick aldrig någon husvagn.

Och mannen som försökte sälja husvagnen på Blocket har tidigare dömts för ett stort antal liknande bedrägerier.

Det var i våras som Emmelie i Nyköping skulle köpa en husvagn och via Blocket hittade hon en annons och kontaktade säljaren.

– Vi skulle åka dit för att kolla på den men han sa att det var så många som ringde så att vi skulle swisha över en handpenning, säger Emmelie till Efterlyst.

Hon skickade då över 10 000 kronor – men fick sedan inte tag på säljaren. Hon berättar sedan hur hon efter flera kontaktförsök fick tag i mannen i 50-årsåldern och till slut fick hon ägarbytespapprena skickade till sig. Men då uppstod nya problem:

– Då stod inte han som ägare på husvagnen, utan det var en annan som stod som ägare och då kan inte vi skriva på pappren om han inte står som ägare, för då begår ju vi ett brott.

Emmelie anmälde mannen för bedrägeri – men utredningen lades ner.

Dömd sedan tidigare

Men det är inte första gången som mannen i 50-årsåldern pekas ut som bedragare: i slutet av 2016 dömdes han för 40 fall av bedrägeri vid Göteborgs tingsrätt för att ha lurat till sig över 300 000 kronor. Han sa sig även då vilja sälja en husvagn och lyckades få personerna att skicka över en handpenning. Dessutom påstod sig bedragaren vilja sälja bland annat en bil och ett hästsläp. Även 2012 dömdes mannen för grovt bedrägeri, då till tre års fängelse.

Emmelie säger att hon blev chockad och förbannad över att ha blivit lurad.

– Sen mådde jag dåligt också över att jag hade swishat utan att tänka efter men jag litade ju på honom, dels för att han lät så trovärdig när han kunde ge svar på allt vi frågade om husvagnen, säger hon.

”Vill varna så många som möjligt”

Nu har Emmelie upptäckt att mannen i 50-årsåldern fortfarande har annonser utlagda på Blocket – och hon vill varna andra från att drabbas av samma bluff som hon själv.

– Jag vill varna så många som möjligt att hålla koll på annonser som gäller husvagnar så att inte fler blir lurade av samma person, säger Emmelie.

Polisanmälan som Emmelie gjort mot mannen gällande bedrägeri är nedlagd i brist på bevis, enligt polisen.

Publisert:

LÄS VIDARE