Nyheter

Över 200 befaras döda i färjeolycka

avTT

En färja som kan ha haft över 400 passagerare har kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania.

Över 40 människor rapporteras ha omkommit när en färja kantrade i Victoriasjön i norra Tanzania. Men myndigheterna bevarar att dödssiffran är långt högre.

Minst 44 människor har bekräftats döda efter olyckan på torsdagseftermiddagen, men eftersom det är oklart hur många som fanns ombord befaras över 200 ha drunknat, rapporterar Reuters med hänvisning till lokala myndigheter.

Försöken att fastställa antalet passagerare försvåras av att personen som sålde biljetter tillhär de saknade. Det finns uppgifter om att färjan kan ha varit överlastad med över 400 passagerare, rapporterar BBC.

Regionens guvernör John Mongella säger till AFP att 37 personer har räddats, men att några av dem är i dåligt skick. Han tillägger att räddningsarbetet har avbrutits för natten och ska återupptas på fredagsmorgonen.

Färjan Nyerere kapsejsade nära land mellan öarna Ukora och Bugolora. Förutom passagerare hade båten en last av majs och cement. Orsaken till olyckan är inte känd men överlastning är vanlig och båtolyckor inte ovanliga på Victoriasjön, Afrikas största sjö. Över 800 människor omkom i en fartygskatastrof där år 1996.