God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Minst 35 döda när gasbil exploderade

Minst 35 människor dog och över hundra skadades när en tankbil exploderade vid en bensinstation i delstaten Nasarawa i centrala Nigeria, enligt räddningstjänsten. Explosionen på måndagen ska ha inträffat när bilen skulle tanka över gas vid bensinstationen.

Läs hela artikeln

Oförskämd student fick böter

Att vara oförskämd mot hovrätten gör inte att man får behålla sitt bostadskontrakt. I stället kan det leda till dryga böter. Det fick en 38-årig student i Stockholm erfara när han ilsknade till över att hyresnämnden godkände att Stiftelsen Stockholms studentbostäder sade upp hans kontrakt, skriver Hem & Hyra.

Läs hela artikeln

Dödlig fängelsestormning i Brasilien

Minst en polis dödades då kraftigt beväpnade män stormade högsäkerhetsfängelset Romeu Gonçalves Abrante i Paraíba i nordöstra Brasilien. Över 90 fångar kunde rymma under stormningen, som utfördes av ett 20-tal män i fyra fordon natten till måndagen.

Läs hela artikeln

Efter SD-stödet: ”Nu gräver vi bort Skåne”

Filip och Fredrik är missnöjda över SD:s rekordval i Skåne. I måndagens ”Breaking News” gör de ett utspel i direktsändning.
– I kväll påbörjar vi det arbetsamma projektet att gräva bort Skåne från resten av landet, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Läs hela artikeln
Ernmans dotter skolkar för miljön - hyllas av Schwarzenegger

Förklaringen i natt till Blågults kollaps

Sverige kollapsade i slutet av matchen mot Turkiet. I natt kom förklaringen: Priset för VM-succén.

Läs hela artikeln
Nya hockeystjärnans drömkontrakt – klart dyrare än Karlsson

Här poserar fågeln på den medvetslöse höken

En rovfågel som var på jakt gav sig efter en liten fågel. Men jakten tog slut tvärt då rovfågeln flög in i ett fönster och tuppade av, skriver BBC.

Läs hela artikeln

Välfärdslöftet räddade Löfven

DANIEL SWEDIN: ”Löftena om familjeveckan, fler vårdanställda, avskaffad pensionärsskatt, att löntagare ska få 70 procent av slutlönen, stoppad vinstjakt i välfärden och fler anställda lärare har tydligen fungerat. Och för socialdemokratiska väljare har det helt uppenbart varit mobiliserande att få höra talas om reformer och politik som handlar om hur välfärden ska bli bättre.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!