Här stjäl tjuvarna mobiler för miljoner

Arlandastöten fångades på övervakningsfilm

Av: Christoffer Nilsson, Valentina Xhaferi

Publicerad:
Uppdaterad:

Här rammar tjuvarna lagerporten och plockar på sig mobiltelefoner till ett mångmiljonvärde.

Aftonbladet/Efterlyst kan nu visa övervakningsfilm från den fräcka stöten på Arlanda.

– Vi misstänker att informationen kommer inifrån, att någon berättat för gärningsmännen vad som finns på lagret, säger Per-Åke Wallberg, utredare vid gränspolisen.

Vid den nattliga stöten mot lagret på Arlanda kom gärningsmännen över ett stort antal mobiltelefoner till ett värde av 2,5 miljoner kronor, enligt Aftonbladets uppgifter.

Vid 03-tiden den 3 september användes en lastbil för att forcera en av portarna till lagret ute på Arlanda.

Två Audibilar, en ljus och en svart, backades sedan mot lagret och gärningsmännen sprang målmedvetet mot varorna i ett av byggnadens hörn.

Misstänkt insiderjobb

Övervakningsfilmen visar att åtminstone sex gärningsmän aktivt var inblandade i kuppen. Nu utreder polisen om det kan röra sig om ett insiderjobb.

1 av 3 | Foto: JAMSHID JAMSHIDI

– Vi misstänker att informationen kommer inifrån, att någon berättat för gärningsmännen vad som finns på lagret. Gärningsmännen vet vad de ska hämta och vart. Det finns ett tydligt mål, säger Per-Åke Wallberg, utredare vid gränspolisen.

Kastade ut fotanglar

I samband med flykten från området kastades fotanglar ut för att försvåra den efterföljande polisjakten.

– Vi söker vittnen till lastbilen som stals i närheten av Järfälla, norr om Stockholm och även iakttagelser i området. Gärningsmännen kastade fyra hinkar med fotanglar, säger Per-Åke Wallberg.

Efter stöten rubricerades händelsen som grov stöld. Ingen har gripits misstänkt för brottet.

Vet du vilka de misstänkta gärningsmännen är eller har du andra uppgifter om händelsen? Ring Efterlyst på 08 702 00 90, eller mejla efterlyst@tv3.se. Efterlyst sänds på torsdagar 20.00 i TV3.

Publicerad:

LÄS VIDARE