Vännerna sänder live genom skyltfönstret – ”miniversion” av Musikhjälpen

avEneida Berisha

Adam Linder och Sandra Eriksson från Malå har roddat en alldeles egen ”miniversion” av Musikhjälpen. Under lördagens står de och sänder live – från sin egen ”bur”.

– Musikhjälpen är ett så fint initiativ, det vore roligt om fler gjorde sin egen ”bur” säger Sandra Erikssson, en av initiativtagarna.

Varje år som Musikhjälpen hålls brukar privatpersoner dra igång egna initiativ och insamlingar till förmån för årets tema.

Några av dessa är Malåborna Adam Linder, 26, och Sandra Eriksson, 23, som livesänder podd i en alldeles egen ”bur”, vilket SVT Nyheter Västerbotten skrivit om.

I Malå är Adam känd som programledare för samhällspodden ”Malå-podden” där han brukar bjuda in lokala gäster. Under ett avsnitt kom han och kompisen Sandra på att det vore kul att livesända ett sådant avsnitt under Musikhjälpen.

– Vi kommer köra som vanligt men det kommer vara live och man kommer se oss från skyltfönstret, berättar Adam för Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: PRIVAT.

”Många som vill bidra”

Sedan initiativtagarna annonserat ut evenemanget har många Malåbor hört av sig för att hjälpa till. De har fått låna lokal, fått dit band som spelar musik och dragit dit gäster som vill och kan prata kring årets tema ”Alla har rätt att funka olika”.

– Det finns väldigt många som vill bidra och det är kul att kunna arbeta tillsammans för att göra något, säger dem.

Utanför buren pågår tävlingar och det finns korv och glögg – för den som känner sig manad att komma förbi.

– Vi har inte riktigt vädret på vår sida, det är 25 minusgrader ute, säger Sandra och skrattar.

”Alla kan göra något”

Pengarna som samlas in till Adam och Sandras bur går direkt till Malåbössan som drivits i flera år. I år hoppas de kunna slå förra årets rekord på 8 000 kronor kommer att bräckas.

– Musikhjälpen är ett så fint initiativ som lyfter ett ämne varje år och uppmärksammar oss på saker som händer runt om i världen, vi inspirerades helt enkelt av det, säger Sandra och fortsätter:

– Det vore roligt om fler gjorde sin egen bur. Det finns så många engagerade människor där ute så det skulle nog gå att få ihop, säger Sandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malå

Lappland