”Hon sa att hon var 16”

NYHETER

Nu hoppas 30-åringen på resning

MOTALA

Han hoppas att fallet kommer att prövas av Högsta domstolen.

-Då har jag chansen att bli frikänd, säger 30-åringen som dömdes till fängelse i åtta månader för att ha utnyttjat den 13-åriga flickan.

Men han förstår att han inte längre har någon framtid i Motala.

Foto: "MÅR DÅLIGT AV ALLA LÖGNER" Den 30-årige mannen dömdes till åtta månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av 13-åringen. Nu hoppas han bli rentvådd.

I tingsrätten fälldes han för grov våldtäkt och fem år i fängelse väntade. För tre veckor sedan mildrade hovrätten domen till sexuellt utnyttjande.

Straffet sänktes till åtta månader och ansågs redan avtjänat.

Han var en fri man och fick lämna häktet i Norrköping.

"Jag gjorde inget mot hennes vilja"

Nu har en kamp startat i Motala med ett enda mål. Mannen och de tre vännerna som var med i lägenheten ska tillbaka till fängelset.

-Jag har tappat åtta kilo, jag kan inte sova och mår mycket dåligt av alla lögner. Jag är fri men min lägenhet är ett fängelse. Jag kan inte gå hemifrån, säger han.

Enligt tingsrätten har en flicka, nyss fyllda 13 år, blivit brutalt utnyttjad av fyra män - varav två var minst dubbelt så gamla som henne. Människor är upprörda och förbannade.

Särskilt sedan hovrätten kommit fram till att endast två av männen är skyldiga och att deras brott inte ens är våldtäkt.

-Jag vet att det är fel att vara med någon som är så ung. Jag borde tagit reda på hur gammal hon var, men hon sa att hon var 16 och jag trodde på henne. Jag gjorde inget mot hennes vilja.

"Jag ville hjälpa henne"

Flickan fick öl av de fyra männen. Enligt hovrätten drack hon frivilligt. Hon minns ingenting. De som minns säger att de inte gjorde någonting.

Men de minns olika saker.

30-åringen säger att de aldrig låg med varandra. Trots att det finns teknisk bevisning som bevisar motsatsen och trots att en av männen, 22-åringen, i förhör sagt att han sett att 30-åringen haft sex med flickan.

-Jag vet inte varför han säger det. Jag ville hjälpa henne när hon blev dålig. Det var därför vi körde hem henne. Hon sa att hon var rädd för vad hennes pappa skulle säga så vi var tvungna att släppa av henne 100 meter hemifrån. En våldtäktsman vill väl inte hjälpa någon?

Så dömde domstolarna

Läs mer:

Camilla Norström