"Ett vansinnesdåd"

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen söker en man i 20-årsåldern

Polisen jagar nu en dubbelmördare efter vansinnesdådet i Linköping.

Man misstänker att det handlar om en psykiskt störd person.

Hetaste spåret: en man i 20-årsåldern som vittnen sett på platsen.

– Jag skulle vilja kalla det ett vansinnesdåd, säger yttre polisbefälet Claes Solid.

Foto: scanpix
Polisen letade spår efter gärningsmannen.

Gärningsmannen är bevisat mycket farlig. Han har huggit ihjäl en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna. Och polisen tror att det handlar om ett vansinnesdåd.

Timmar efter dubbelmordet hade polisen säkrat flera spår. Bland annat ska en kniv av butterfly-modell ha hittats på platsen och området finkammas vidare.

Flydde till fots

Polisen har också flera intressanta vittnesuppgifter. Man vet att gärningsmannen efter dådet flydde till fots från mordplatsen i korsningen Åsgatan/Karl Dahlgrens gata och bort längs Tränggatan, i centrala Linköping.

I förmiddags kunde man dessutom gå ut med ett signalement. Det kan handla om gärningsmannen, annars vill polisen få hans roll klarlagd.

Mannen är i 20-årsåldern. Bredaxlad, cirka 180 centimeter lång och klädd i en beige, knälång jacka och blå eller svart toppluva.

I närheten av skolan

Kvinnan och pojken – som inte har någon relation till varandra – attackerades i villaområdet bara kvarter från pojkens skola. Och på Fridtunaskolan ska polisen, enligt Östgöta Correspondenten, ha funnits under förmiddagen för att eskortera elever till matsalen.

Polisens tipstelefon:

Läs mer

Mattias Lundell, Joakim Kerpner

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM