Nyheter

Läsarna: Våld är aldrig rätt

Av: 

Zendry Svärdkrona

NYHETER

Många läsare har hört av sig till Aftonbladet och berättat om sin syn på barnaga. Här är några kommentarer:

Många läsare har varit nära att tappa tålamodet men få säger sig ha slagit sina barn. Bilden är arrangerad.
Många läsare har varit nära att tappa tålamodet men få säger sig ha slagit sina barn. Bilden är arrangerad.

Jag har aldrig gett mina barn någon örfil, men gudarna ska veta att det varit ruskigt nära några gånger. Har full förståelse för mannen. Det kunde lika gärna ha varit jag!

Men det är aldrig rätt att ta till våld mot barn. Våld kan få accepteras i självförsvar och kamp för livet, men aldrig annars.

Cissi

Jag är en far med två barn, vilka jag har delad vårdnad med och blev riktigt förbannad när jag fick höra om händelsen i Varberg. Hur kan en styvfar ha rätt att slå någon annans barn? Det är självklart aldrig rätt av biologiska eller adoptivföräldrar att slå sina ungar.

Förmodligen ger det dessa barn skuldkänslor och mindrevärdeskomplex som med tiden kommer att ge dem problem både i skolan, fritiden och på jobbet samt i framtida relationer.

Jörgen

Jag har gett mitt barn en örfil, något jag djupt ångrar.

Ingela

Aldrig i livet skulle jag ge något av mina tre barn en örfil. Jag skulle aldrig själv vilja ha det, och har heller aldrig fått det.

Pia

Jag har aldrig burit hand mot mina barn, i dag 14 och 16 år. Skällt som en bandhund i högt röstläge, javisst! Men aldrig brukat våld. Aga mot barn är ju förbjudet i svensk lag. Domstolen i Varberg måste ha missat något.

Tonårspappa

Om mitt barn spottar mig i ansiktet när det inte får som det vill, är det nog befogat med en örfil eller en luggning i håret.

Mor till fem

Skrämmande att fyra av tio tycker att det är ok att slå någon som är mindre. Hur långt har vi kommit egentligen i Sverige? Det känns som 1800-talet.

Petrus

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Tidigare:

Publisert: