"Det räcker. Ta ner mig", säger hon efter en stund

1 av 4 | Foto: Patrik "Buddha" Carlsson sätter de sex krokarna i Cajas rygg, fäster dem med karbinhakar i repen...
NYHETER

MALMÖ

De sex krokarna drar ut skinnet på Caja Lennartsdotters rygg. Så lyfter hon och svävar fritt.

- Härligt. Nu känner jag för att gå hem och ha sex, säger hon efteråt.

Det är tidig kväll i Pildammsparken, bara några meter bort flåsar kvällsjoggarna förbi, utan att ha en aning om vad som ska äga rum på den lilla trädomgärdade kullen.

Hängs upp i ett träd

Här ska Caja Lennartsdotter, 26, nyligen färdigutbildad etnolog, genomföra sin fjärde suspension. Det ska bli en så kallad "suicide suspension", där krokarna sätts i övre delen av ryggen.

- Den kallas så för att huvudet faller ner och det ser nästan ut som om personen hängt sig i ett rep, säger Patrik "Buddha" Carlsson som sköter det hela.

I ett av träden har han riggat upp den specialtillverkade ställning som Caja ska hissas upp i. Var och en av de sex karbinhakarna tål 250 kilos tryck.

Men först ska krokarna fästas i Cajas rygg. "Buddha" har lite svårt att se var han ska rita fästmärkena eftersom halva Cajas rygg är täckt av en tatuering.

För ett och ett halvt år sedan prövade hon suspension för första gången.

- Jag var jätterädd. Då hängde jag i en "Superwoman" med tio krokar i rygg och ben, säger hon.

- Men vilken stark upplevelse det var! Adrenalinkicken och endorfinruset man drabbas av är svårt att förklara.

Nu trycker "Buddha" de sex krokarna genom Cajas hud. Inte ett pip ger hon ifrån sig. Hon ber bara om en klunk Coca-Cola mellan fjärde och femte kroken.

Får massor av energi

Så blir hon fasthakad. Långsamt, långsamt drar "Buddha" i krokarna så att hennes hud spänns ut. Efter cirka tio minuter är hon färdig att sväva fritt.

- Det räcker. Ta ner mig, säger Caja efter en liten stund.

Efteråt bubblar det i henne. Hon hade kunnat hänga längre, men eftersom hon inte är riktigt i toppform vill hon inte utsätta kroppen för allt för stora påfrestningar.

- Nu har jag massor av energi. Jag skulle kunna gå hem och ha sex. Eller dricka några öl, säger hon med ett stort skratt.

Ingrid Carlqvist