Katten Nancy för ful för ett hem

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Utseendet är ett resultat av inavel

Katten Nancy är så ful att ingen vill ha henne. Medan de andra katterna på katthemmet i Luton utanför London får nya hem, stannar Nancy kvar.

Nancys speciella utseende gör att hon troligen blir kvar på katthemmet för gott.
Foto: REX
Nancys speciella utseende gör att hon troligen blir kvar på katthemmet för gott.

Det är ingen som vill ha Nancy och anledningen är hennes utseende. Hennes långa smala hals, spretiga och fläckvisa päls, kantiga ansikte och stora öron har lett till att hon nu går under öknamnet "Gremlin".

Men trots hennes minst sagt speciella utseende är hon en snäll och mysig katt, hävdar Maggie Morrison som äger katthemmet Animals At Risk Shelter.

- Nancy är en riktig karaktär och har hur mycket personlighet som helst. Hon älskar barn och är så tillgiven, säger hon till Sunday Express.

Inavel skapar udda utseende

Enligt Maggie Morrisson beror Nancys udda utseende på inavel. Enligt henne finns det ansvarslösa djurägare som låter sina husdjur para sig vilket till slut leder till inavel.

Men även om det inte är någon som vill ha Nancy, lider hon ingen nöd. Hon får stanna hos Maggie och hennes make Peter så länge hon lever. Där har hon sällskap av många kattkompisar som kommer och går. Just nu bor det över 70 katter på katthemmet.

aftonbladet.se

Publicerad: