Bangkoks östra förorter offras

NYHETER

I ett försök att rädda Bangkoks centrum från de stigande vattenmassorna har regeringen beslutat att använda delar av östra Bangkok för att tömma vattnen från de norra utkanterna, skriver Bangkok Post.

Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra sade på torsdagen att det är omöjligt att skydda Bangkok från de värsta översvämningarna som drabbat landet på decennier.

– Vi kan inte hålla emot vattnet hur länge som helst, sade hon enligt AFP.

8 miljarder kubikmeter vatten

Dräneringen av flodvattnet genom östra Bangkok kommer att påverka sju distrikt där. Från de östra delarna av huvudstaden kommer vattnet att ledas om för att sedan rinna ut i Siamviken.

Myndigheterna uppmanade på onsdagskvällen invånarna i fem provinser i centrala Thailand, inklusive Bangkok, att flytta sina tillhörigheter till högt belägna områden för att bana väg för vattenmassorna.

Justitieministern säger att myndigheterna omedelbart kommer att utfärda varningar om översvämningssituationen förvärras i dessa områden och människor måste evakueras.

Över åtta miljarder kubikmeter flodvatten flyter ned från provinserna Ayutthaya och Pathum Thani mot Bangkok, skriver Bangkok Post.