”Jag kastades 2,5 meter genom luften”

André Berglund vittnar om gråtande och blodiga människor i centrala Oslo

Svenska André Berglund berättar om gråtande och blodiga människor i panik på gatorna i centrala Oslo.

Hela tiden hörs ambulanssirener i luften.

– Jag blev kastad 2,5 meter genom luften och min kamrat sprang ifrån mig i chock, berättar norrmannen Morten Larsson.

Två explosioner ska ha inträffat med kort mellanrum i centrala Oslo på fredagseftermiddagen. Nu är kvarteren runt platsen avspärrade och norsk polis misstänker attentat.

– Jag är mitt i Oslo. Vi var på stationen i centrala stan och kände att hela byggnaden började skaka. Då gick vi ut och såg hur det rök och vi mötte människor som sprang därifrån grinande och sa att det var blodiga människor, berättar André Berglund.

När han talar med Aftonbladet hörs hela tiden ambulanser med sirener köra förbi. Vid ett tillfälle passerar en blodig kvinna platsen.

André Berglund och hans två kompisar Moa Jakobsson och Mathias Österberg möter också normannen Morten Larsson som kastades flera meter i luften av explosionen – trots att han befann sig två byggnader ifrån den.

Morten Larsson berättar för Aftonbladet att han är med i norska Röda korset och hans första reaktion var att göra en insats:

– Jag skulle löpa till platsen för att se om jag kunde rädda liv men stoppades hundra meter ifrån av polisen, säger Larsson.

Publisert: