William och Kates bröllop

Ordern: Inga fler skandaler

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

Drottningens skräck: Att prinsarnas vilda leverne ska överskugga bröllopet

LONDON. Ordern har varit tydlig: inga skandaler före bröllopet!

Men det brittiska hovet är sig likt, prins Andrew har synts på bild med sexbrottslingar William och Harry har för en gångs skull hållit sig i skinnet – men håller det ända fram till altaret?

Historien förskräcker...

Kate Middletons möhippa beskrevs som en lugn kväll hemma med tjejerna.

Prins William, 28, skröt om hur han och prins Harry, 26, använt militär strategi för att överlista tidningsfotograferna när de smet i väg till Williams svensexa med kompisarna.

När detaljer från festen ändå läckte ut var det inte vildare än att grabbarna skjutit lerduvor, druckit portvin och skrattat åt prins William, som tagit ovanligt lång tid på sig att gissa farmor drottningens namn på en postit-lapp i pannan under en spritdrickarlek.

Skakar kungafamiljen

Sedan bröllopsplanerna avslöjades i november har ordern från drottningen varit tydlig: inga skandaler får överskugga den lyckliga dagen. Och prinsarna har faktiskt hållit sig i skinnet.

Det som i stället skakat om kungafamiljen månaderna före bröllopet är Williams farbror prins Andrews suspekta umgänge.

Brittiska tidningar har publicerat bilder på hur prinsen har armarna om en prostituerad tonåring, hur han umgås med miljonären Jeffrey Epstein som dömts för sexbrott, och med sonen till både Tunisiens numera störtade diktator Ben Ali och Muammar Gaddafis son Saif al-Islam Gaddafi.

William och Harry, som blir bestman, har hållit sig borta från sådana rubriker. I stället för att flirta med lättklädda damer har Harry till exempel följt med skadade soldater på en expedition till Nordpolen i början av april.

Det var annorlunda för några år sedan, när Harry erkände att han som 16-åring flera gånger rökt marijuana och druckit så stora mängder alkohol att han gång på gång blivit redlöst berusad.

William var då den stöttande brodern som tog ledigt från universitetet för att vara vid Harrys sida tills skandalen ebbade ut.

Att de personer som ska ha introducerat Harry för drogerna – på en pub nära pappa Charles lantställe Highgrove House i sydvästra England – också ingick i Williams bekantskapskrets var inget man reflekterade över.

Och så har det fortsatt, prinsarnas uppväxt har kantats av skandaler.

Lillebror alltid värst

När Harry gick på en maskerad iförd naziuniform hamnade Storbritannien i chocktillstånd: lillprinsen med ett hakkors runt armen! Prins William var den som efteråt fick trösta och stötta sin bror – men William var själv på samma fest utklädd till inföding i leopardmönstrad överdel och tajta svarta byxor.

Det nämndes bara i förbifarten, oavsett vad William har hittat på så har lillebror varit snäppet värre.

William fångades på bild när han köpte cider i den lokala matbutiken. Harry fotograferades när han sög i sig vodka genom näsan. William ses hångla med en okänd blondin i ett hörn på en nattklubb. Harry fångas på bild med drink och cigarett i händerna när han kysser en tjej som senare viker ut sig som ”sidan 3”-flicka i Storbritanniens största dagstidning Sun.

17-årig svenska

Till och med när det rapporteras att William regelbundet flirtat med minst två tjejer under flera månader, innan han och Kate tillfälligt gör slut i april 2007 så dyker det upp betydligt vildare historier om lillebror Harry: hans påstådda otroheter mot sin dåvarande flickvän Chelsy Davy. Här namnges bland annat en 17-årig svenska, tv-profilen Natalie Pinkham och Catherine Davies – 13 år äldre än Harry.

Handen på bröst

Bara en sak får William stå för helt själv: att han gör slut med Kate över mobilen, ett telefonsamtal som skapar stora rubriker.

Under parets uppehåll festar William vilt på nattklubbar över hela England. Han fastnar bland annat på bild när han har handen på en beundrarinnas bröst. Hon blir medbjuden tillbaka till militärförläggningen där William då bodde, ”för en drink”.

Kates bror sur

Om prins William duckat duktigt för prins Harrys skandaler är det något hans blivande fru kan känna igen sig i.

Kate Middletons fem år yngre bror James hoppade av universitetet för att starta ett tårtföretag, och började snabbt utnyttja det faktum att han var släkt med prinsens flickvän. Plötsligt stod Londons mest trendiga nattklubbar med dörrarna på vid gavel för den avhoppade studenten.

– Han brukade bli på lite dåligt humör om paparazzifotograferna inte kände igenom honom, har en vän berättat för Daily Mail.

– Nu är det ännu värre. Om de inte får syn på honom kan han bli på riktigt dåligt humör.

När brittiska veckotidningen Hello! fyllde 21 ställde James snabbt upp på ett stort bildreportage där han bakade 21 olika tårtor, men inte alla bilder i tidningarna har varit smickrande. Kate har fått leva med att se sin bror posera naken med ölflaskor, utklädd till fransk husa och i en klänning han lånat av sin syster. Privata festbilder som så kallade vänner sålt till tidningarna eller spridit via internet.

Flera svarta får

Där prins William har en hel familj som skapat skandal efter skandal – från sina föräldrars otrohetsaffärer till hur faster Sarah Ferguson i höstas försökte tjäna pengar på att förmedla kontakt med sin exmake prins Andrew – så har Kate Middleton också en del svarta får i släkten. En kusin jobbar som striptease- och burlesque-dansare, och hennes morbror Gary filmades med dold kamera när han både sålde och tog kokain i sin mångmiljonvilla på ön Ibiza, där William och Kate semestrat.

Men Kate tycks vara snabbare på att förlåta. Morbror Gary är inbjuden till bröllopet. Det är inte Sarah Ferguson.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

William och Kates bröllop