Strauss-Kahn möttes av protesterande hotellstäderskor

avSofi Tagesson

NYHETER

Hävdar att han inte är skyldig till våldtäktsanklagelse

När Strauss-Kahn anlände till domstolen i New York på måndagen möttes han av ett hundratal protesterande hotellstäderskor.

– Fy skäms på dig, skanderade de.

På måndagen ställdes förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn inför domstol i New York där han ska bemöta anklagelserna om våldtäktsförsök på en hotellstäderska.

När han anlände till domstolen i New York möttes han av ett stort pressuppbåd och ett hundratal demonstrerande hotellstäderskor, rapporterar AFP. Strauss-Kahn kom i sällskap med sin fru, Anne Sinclair.

Hotellstäderskorna var på plats för att visa sitt stöd för den städerska som har anmält Strauss-Kahn för våldtäktsförsök.

– Fy skäms på dig, ropade städerskorna när Strauss-Kahn anlände till domstolen.

Nästa förhandling i juli

En kort stund senare anlände också Strauss-Kahns försvarsadvokat, Ben Brafman, till rätten.

När anklagelserna mot honom blir upplästa, svarar Strauss-Kahn att han inte är skyldig. Försvaret önskar att nästa förhandling hålls först om sex veckor. Domaren godkänner önskemålet – nästa förhandling blir den 18 juli.

Under rättegången kommer hotellstäderskan att vittna, skriver Sky news.

– Hon vill att rättvisa skipas, säger kvinnans advokat, Kenneth Thomsson till Sky news.

Strauss-Kahns avokat säger till reportrarna på plats att Strauss-Kahn vill tacka för alla stödjande brev han har fått. Han ser fram emot en rättvis rättegång.

Oralsex

Den 32-åriga hotellstäderskan har anmält Strauss-Kahn för våldtäktsförsök. Han ska ha jagat henne, och sedan bland annat tvingat henne att utföra oralsex på honom.

Efter hennes anmälan har fler kvinnor trätt fram och anmält Strauss-Kahn. Han misstänks för sju sexrelaterade brott, varav våldtäktsförsöket på den 32-åriga hotellstäderskan är det allvarligaste.

Tror på friande dom

– Vi har en chans att vinna det här målet, för jag tror inte att Strauss-Kahn är skyldig till anklagelserna. Jag tror att han kommer att bli friad, sa hans advokat Benjamin Brafman, enligt Sky news, under en tv-sänd intervju på söndagen.

Om Strauss-Kahn fälls på samtliga åtalspunkter riskerar han 25 års fängelse.

Själva rättegången väntas dra ut på tiden i minst ett år.

Under tiden är Strauss-Kahn släppt mot borgen, och fördriver tiden i en lyxvåning i området Tribeca där han är satt under husarrest.