Snuvade mamma på trissvinsten – nu stäms dottern

Foto: Dottern i tv Här skrapar dottern fram storvinsten i direktsändning.
NYHETER

Kvinnan i Karlskrona skickade dottern till triss-skrapet i tv.

Sedan dess har hon knappt sett röken av sin storvinst.

Nu stämmer hon sin dotter och vill ha vinsten tillbaka.

När kvinnan köpte en trisslott på Pantarholmen i Karlskrona skrapade hon fram tre klöversymboler. Men hon ville inte åka upp till Stockholm för att skrapa nästa lott i tv-soffan. Istället skickade hon sin dotter.

”Hade fin kontakt”

– Jag har fått intrycket av att de hade fin kontakt innan det här hände, det här hade nog inte räknat med, säger advokaten Björn Lindmar.

Kvinnan trodde först att hon vunnit 75 kronor, sedan åkte lotten ner i väskan och glömdes bort. När hon vid ett senare tillfälle städade väskan upptäckte hon de tre klöversymbolerna i skraprutorna. Vinsten var en så kallad månadsklöver - som gav henne chans till stora, månatliga utbetalningar i upp till 25 år.

Bad om hjälp

Kvinnan fick välja mellan ett engångsbelopp på en halv miljon kronor, eller att åka upp till Stockholm och skrapa en ny lott i direktsändning. Eftersom hon inte ville vara med i TV bad hon sin dotter om hjälp - som skrev sitt namn på lotten och skickade in den till Svenska spel. Väl i TV-soffan skrapade hon fram drömvinsten 10 000 kronor i månaden i 25 år - en vinst på sammanlagt tre miljoner.

– Hon pensioneras snart, och det här skulle ju vara en icke försumlig del av hennes pension, säger advokat Björn Lindmar.

Den första månaden efter vinsten förde dottern över pengar till sin mammas bankkonto, men sedan dess lyser den månatliga vinstsumman med sin frånvaro.

Stämmer dottern

Dottern hävdar nämligen att det är hon som är ägare till vinsten eftersom det var hennes namn som stod på lotten, men det tycker inte hennes mamma.

Nu stämmer mamman sin dotter och hoppas på att få vinsten tillbaka - men vem den tillfaller är upp till Blekinge läns tingsrätt att avgöra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Triss