Slåss i rätten om lotten

Av: Pelle Tagesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrapade fram drömvinsten i tv – nu stäms Terecia, 35, av sin mamma på pengarna

Terecia Andersson, 35, bodde tidigare granne med sin mamma, men nu har hon flyttat. ”Jag trodde inte att min mamma ville förstöra mitt liv”, säger hon.
Foto: Foto: KRISTER HANSSON
Terecia Andersson, 35, bodde tidigare granne med sin mamma, men nu har hon flyttat. ”Jag trodde inte att min mamma ville förstöra mitt liv”, säger hon.

KARLSKRONA. 10 000 i månaden i 25 år.

Nu slåss mor och dotter om vem som egentligen har rätten till drömvinsten på Triss.

– Det är så fruktansvärt elakt av mamma, säger Terecia Andersson, 35, som blivit stämd av sin mor Mari-Louise, 59.

Foto: Foto: TV 4
MILJONERNA SPLITTRAR FAMILJEN Det var i april i år som Terecia Andersson satt i TV 4 och skrapade fram 10 000 kronor i månaden i 25 år. Terecia säger att lotten är hennes, men mamma Mari-Louise hävdar att det var hon som köpte den och att dottern bara skrapade i hennes ställe. Nu är mor och dotter ovänner och sköter all kontakt via advokater.

Den 2 april i år satt Terecia i TV 4 och skrapade fram en Trissvinst som gav 10 000 kronor i månaden i 25 år framåt. I publiken satt hennes mamma Mari-Louise.

– Det var min lott, men jag ville inte sitta i tv och skrapa. Därför gjorde Terecia det i stället, säger Mari-Louise.

Skrev dotterns namn

I sin stämningsansökan mot Terecia hävdar hon att hon köpte vinstlotten. Långt senare insåg Mari-Louise att det var en rekordvinst, med tre klöversymboler. Hon visade den för Terecia, som direkt ringde till Svenska spel.

På lotten skrevs Terecias namn och det är därför hon står som vinnare på Svenska Spels handlingar.

– Men lotten var utan tvekan min, säger mamma Mari-Louise, som bara fått en bråkdel av vinsten, 10 000 kronor.

– Därför har jag stämt henne.

”Antydde inget då”

Terecia har en helt annan uppfattning.

– Lotten är min, mamma var med när jag köpte den. Svenska Spel hade kontrollanter vid dragningen och mamma antydde inte med ett ord då att lotten skulle vara hennes. Detta är något hon kommit på efteråt.

I våras, när lotten gav vinst, bodde Terecia granne med sin mamma. Nu har hon flyttat.

– Nu känns inte vinsten lika rolig längre, säger Terecia. Att påstå att lotten är hennes är enbart elakt. Jag trodde inte att min mamma ville förstöra mitt liv.

Pratar inte längre

Mamma Mari-Louise bekräftar att hon nu är ovän med dottern:

– Det är min söta dotter, men det är ju mina pengar. Jag fattar inte hur fan hon kan påstå att det är hennes lott. Jag behöver ett nytt kylskåp och 60 000 kronor till tandläkaren. Det skulle jag använda vinstpengarna till.

Terecia har köpt en motorcykel.

Alla kontakter sköts nu via advokater.

– Vi kommer att mötas i en rättegång, säger mor och dotter, båda lika övertygade om att bli ensamägare till vinstpengarna.

Publicerad: