Upptrappning av knarkkriget

NYHETER

Sex döda efter granatattack mot nattklubb i Mexiko, totalt 30 döda i helgen

1 av 5 | Foto: ap
Sex döda Polis och teknisk personal står vid en död kropp utanför en nattklubb i ett av Guadalajaras bättre områden. Efter att männen först öppnade eld mot klubben kastade de sedan in en handgranat. Sex dödades och 37 personer skadades.

Minst 30 personer dödades i en plötslig upptrappning av knarkkriget i Mexiko under helgen.

Tre män och tre kvinnor sköts när beväpnade män öppnade eld mot en nattklubb i Guadalajara i Mexiko.

37 människor skadades också i attacken.

Männen kom i en stadsjeep och en taxi.

Tidigt på lördagsmorgonen stannade de utanför nattklubben Butter Club i ett av Guadalajaras bättre områden och klev ut med höjda vapen. De pepprade nattklubben med kulor och kastade sedan in en handgranat genom entrédörrarna.

Därefter flydde de, enligt nyhetsbyrån AP.

Tre personer dog direkt och ytterligare tre avled på sjukhus under lördagen. Hälften män, hälften kvinnor.

Bråk på klubben

Enligt chefsåklagaren Tomas Coronado Olmos föregicks skottlossningen av ett bråk inne på klubben mellan två gäng som råkade i luven på varandra. Det ena gänget lämnade klubben och återvände sedan beväpnade.

Polisen ska nu titta igenom övervakningsfilmerna från klubben, rapporterar AP.

Känd för tequila

Guadalajara i västra Mexiko var tidigare en lugn stad i det våldsdrabbade landet. De senaste månaderna har dock våldet nått även Guadalajara, som varit mer känt för sin tequila och mariachimusik.

Men de sex som omkom i staden var inte knarkkrigets enda offer i helgen. Minst 30 personer har dödats under de senaste två dagarna i en plötslig upptrappning av knarkkriget i Mexiko, meddelade polisen på lördagen.

35 000 döda

I delstaten Chihuahua miste sammanlagt 16 personer livet, varav 11 i ökända staden Juarez.

I en förort till staden Monterrey dödades sju när de öppnade eld mot poliser. En förbipasserande civilperson miste också livet.

Sedan 2006 har 35 000 människor dött i det blodiga krig som rasar mellan olika karteller som vill ha kontroll över narkotikasmugglingen.