Almedalen 2011

Barnläkare får ökat stöd i C

NYHETER

Annie Johansson är favorit och har ett rejält försprång till Anna-Karin Hatt. Men barnläkaren Anders W Jonsson nämns nu av allt fler centerpartister som möjlig partiledare, att döma av mediers rundringningar.

Annie Johansson, riksdagsledamot från Jönköpings län, förs fram som tänkbar kandidat av 21 distrikt. Hon är dessutom uttalad favorit hos tio, enligt en rundringning som Dagens Nyheter gjort.

”Har lyskraft”

IT- och regionministern Anna-Karin Hatt – av många sedd som nuvarande partiledaren Maud Olofssons egen favorit – nämns som tänkbar kandidat av tio centerdistrikt. Däremot är hon inte uttalad favorit hos något distrikt, skriver DN.

Även i Svenska Dagbladet, som också ringt runt till de 27 distrikten, är Annie Johansson storfavorit och nämns av 21 distrikt.

– Hon har lyskraft och är en snabbtänkt person. I dag är det i mångt och mycket så att en ledare måste tränga igenom medialt, och jag tror att hon har den förmågan, säger Gunilla Druve Jansson, ordförande i Skaraborg, till SvD.

Barnläkare populär

I SvD:s undersökning fick distrikten nämna flera namn på tänkbara kandidater. Och där får barnläkaren och riksdagsledamoten Anders W Jonsson nu nästan lika starkt stöd som tvåan Anna-Karin Hatt: 15 partidistrikt nämner Jonsson och 16 nämner Hatt.

Ingen av dem har öppet sagt att de tänker kandidera.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Almedalen 2011

ÄMNEN I ARTIKELN

Almedalen 2011

Almedalsveckan