Man gömde sig i bajamaja – greps för sexuellt ofredande

1 av 2
AJA BAJA... Luke Chrisco lyckades fly från polisen men greps efter knappt en vecka.

avLouise Lundström

NYHETER

En kvinnlig besökare på en yogafestival i Colorado gjorde en obehaglig upptäckt inne på bajamajan.

När hon lyfte på locket till latrintunnan var det något som rörde sig.

Nu har en 30-årig man gripits misstänkt för sexuellt ofredande.

Kvinnan struntade i att uträtta sina behov och lämnade istället bajamajan för att kalla på hjälp. En man gick för att undersöka saken och fick då syn på en person som gömde sig nere i tunnan och som verkade vara invirad i en presenning, skriver AP.

Var täckt i avföring

När en vakt tillkallades låstes dörren in till bajamajan plötsligt från insidan. Latrinmannen höll sig sedan inlåst i tio minuter innan han flydde från platsen, med vakten hack i hälarna och helt täckt i avföring. Han lyckades både fly och hålla sig borta i nästan en hel vecka innan han kunde gripas av polisen i torsdags.

Troligen väckte han dock en hel del uppmärksamhet hos omgivningen, både på yogalägret och utanför. För flera tips kom in till polisen om vem som kunde ligga bakom. Upplysningarna ledde fram till att 30-årige Luce Chrisco på torsdagen kunde gripas i samband med ett tillslag i ett annat ärende.

"Äckligt fall"

Nu misstänks han bland annat för sexuellt ofredande, skriver AP. Polisen i Boulder uttalade sig strax efter gripandet om att de var glada för alla tips de fått in.

– Vi är tacksamma för allmänhetens hjälp med att lösa det här äckliga fallet på ett snabbt sätt, skrev Mark Beckner, polischef i Boulder i ett pressmeddelande.