Peter blev veckans elev

NYHETER

Han är ingen Fred Astaire men har ett gott hjärta

1 av 4 | Foto: Kapten Thool kommer tar sig en närmare titt på elevernas hälsotillstånd.

Trots sjukdomar och en hel del bannor finns det ljuspunkter i tillvaron. Bert drabbades plötsligt av extremt dåligt samvete och lovade vara snäll hädanefter medan Peter gladde sig åt utnämningen ”Veckans elev”.

Mitt i det kreativa kaos som råder på skolan känns det skönt att ha några fasta riktlinjer. Strukturen står främst Monica för och under det obligatoriska morgonmötet presenterades dagens digra schema. Orkesterrepetition, staging med Per och Robert samt läxredovisning. Staging kan närmast beskrivas som en blandning av scenframställning, dans, koreografi och inte minst ett tillfälle att putsa till detaljerna.

Nitisk hälsogenomgång

På plats fanns även Kapten Thool för att gå igenom elevernas hälsa. Martins dramatiska viktminskning ansåg han som anmärkningsvärd, men han underströk vikten av att sluta röka.

– Orden "går inte" existerar inte, sade han uppfodrande till Johan.

Han hänvisade i sin tur till svårigheterna med att sluta röka helt tvärt, sånt bör ske på sikt. Johan, som för övrigt hade åkt på en rejäl förkylning, låg nerbäddad i sängen då Bert plötsligt kom förbi. Bert, som nu plötsligt drabbats av Det dåliga samvetet.

– Det är jag som har sett till att han har blivit sjuk. Förlåt mig Johan, jag ska vara snällare mot dig, jag lovar...

Pinsamt uppspel

Så var det dags för redovisning av gospelövningen. Eftersom våra vänner slarvat med läxorna var det en småmulen Monica som slog sig ner. Och inte blev humöret bättre...

Eleverna gled in i morgonrockar och Monica vart föga imponerad över det tilltaget:

– Jag kanske inte är upplagd för den humorn.

Morgonrockar eller ej, framträdandet verkade inte genomarbetat och Monica tolkade det som om de helt enkelt inte tagit arbetet på allvar. Att ta givna arbetsuppgifter med en lätt klackspark funkar inte i den här branschen, menade Monica. Även eleverna insåg att de misskött sig och Martin tyckte att hela gospelsgrejen var pinsam.

– Kalla det inte gospel, kontrade Dajana snabbt...

Veckans utnämning

Nervositeten inför veckofinalen späddes på i och med att startordningen avgjordes: Sophie, Dennis, Mia, Ida och Anders. De flesta verkade lida av enorm självkritik medan Sophies största fasa skulle vara att trilla av scenen eller bryta av en klack. På skolan hade det äntligen blivit dags att utse Veckans Elev. Motiveringen var följande: ”Veckans elev delas ut till en person som visar stor arbetslust och vilja. Denna person är ödmjuk inför nya uppgifter och sina kamrater, glad och positiv och vill alltid ställa upp för andra. Är väl kanske ingen Fred Astaire men är väl medveten om detta och kämpar hårt. Har ett stort hjärta och är mycket ärlig. Femton poäng och veckans elev blir Peter!”

Trots sjukdomar, press och stor nervositet verkar hela gänget trivas och verkar ha den rätta glöden. Anders satte ord på det:

– Det är så otroligt kul att vara här så jag vägrar att åka hem. Jag tänker fan inte göra det...

Anna Bergstrand