Ishall utsatt för stöld – tjuvarna lämnade förnedrande lapp

1 av 3
NYHETER

Natten mot lördag blev en ishall i Tingsryd utsatt för ett fräckt brott. Förutom att hacka hål på isen och sno pengar lämnades också en lapp som föreningen beskriver som ”förnedrande”.

– Det är riktigt lågt, säger Johan Blomster som är ordförande i Tingsryds AIF.

När några vaktmästare kom till ishallen Nelson Garden Arena i Tingsryd på lördagsmorgonen såg de något märkligt. Någon hade hackat upp tre hål i isen som gick ända ner till betongen, vilket Smålandsposten var först att rapportera om.

En anmälan lämnades in till polisen, men strax märkte man att det inte bara var hålen i isen som tillkommit under natten.

Efter närmare undersökning visade det sig att två fönster till föreningens kansli var inslagna och att någon brutit upp kassaskåpet och stulit pengar. Dessvärre stannade det inte där – man fann även en lapp som tjuven eller tjuvarna lämnat.

Foto: Privat

– Det stod “Dubbel förlust. 0-3 till Timrå och 0-3 till tjuven. Tack så mycket för kaffepengarna. Hälsningar jultomten”, säger Johan Blomster som är ordförande i Tingsryds AIF.

Hur kändes det att läsa lappen?

– Jag bryr mig inte ett skit om lappen, däremot tycker jag att det är tråkigt att attackera en förening där det drabbar barn och ungdomar hårdast.

Det menar Johan Blomster för att föreningen bland annat arrangerar barn- och ungdomsmatcher på helgerna.

Attack mot Tingsryds AIF

På sin hemsida har föreningen gått ut med ett meddelande om nattens händelser. Där skriver de att lappen som lämnats är ”förnedrande” och att:

”Detta är en attack mot Tingsryds AIF med direkt uppsåt att sabotera.”

De vädjar nu om allmänhetens hjälp.

– Vi har gått ut med att folk som har sett något i natt är välkomna att höra av sig till oss eller till polisen, säger Johan.

Han ser hoppfullt på möjligheten att ta fast den eller de som är ansvariga då det finns övervakningskameror på anläggningen.

– Vi har goda förhoppningar om att ha fångat dem på bild.

Polisen bekräftar för Aftonbladet att det kommit in en anmälan, men har ingen vidare information att komma med.

– Det anmäldes ett inbrott på morgonen. Personal kom halv åtta och då upptäckte de vad som hänt, säger Jörgen Gustavsson, inspektör vid polisen i Växjö.

Därför ökar antalet brott i Sverige 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Inbrott

Tingsryd

Timrå