En död i spanska markbränder

Foto: Kraftiga bränder rasar i näreheten av Caceres i Spanien. Trots att brandkåren nu har fått kontroll över de flesta bränderna är fortfarande brandrisken maximal i tre fjärdedelar av Spanien. Temperaturen har länge legat kring 40 grader och vindarna har varit starka, något som gynnat skogsbränderna.
NYHETER

En person uppges ha omkommit i de våldsamma bränder som härjar i västra Spanien. Det svårt brända liket hittades i ett boningshus som slukades helt av lågorna i Arenas de San Pedro 12 mil väster om Madrid.

Foto: En man i andningsmask hjälper till att släcka en brand vid en soptipp i utkanten av Greklands huvudstad Aten på tisdagen.

Mannen blir det första civila dödsoffret för de markbränder som förstört över 300 hektar skog- och gräsmark i området. Dessutom saknas en kvinna efter bränderna.

Enligt myndigheterna arbetar över 100 brandmän med att släcka bränderna i området understödda av 15 helikoptrar och sju vattenbombande plan.

Under kontroll

På andra håll i landet uppges de många eldsvådorna vara under kontroll. Totalt eldhärjades 20 000 hektar mark i Spanien bara under förra veckan.

I Grekland har också flera bränder rasat, bland annat fick brandmän så småningom kontroll över två markbränder i utkanten av Aten.

TT-Aftonbladet