”Verkar vara ett relationsdrama”

Av: Carina Bergfeldt, Staffan Bruun

Publicerad:
Uppdaterad:

Helsingborg/Stockholm. Exflickvännen var det första dödsoffret.

– Vi tror att händelserna kretsade runt deras relation. Hon var det huvudsakliga offret, säger polisen på presskonferensen.

Det är en dyster skara polismän som möter pressen i den finska staden Esbo.

Presskonferensen inleds med en sammanfattning av dagen. Sedan avslöjar poliserna att en man hittas död, och att man misstänker att det är gärningsmannen som tagit sitt eget liv.

Exet var första offret

Polisen bekräftar sedan att det är mannens exflickvän, 42 år gammal, som var den som dödades först.

– Det här verkar ha kretsat runt den relationen. Vi tror att de anställda på Prisma var slumpvis utvalda och att det var hon som var det huvudsakliga offret, säger polisen.

Fem döda

Totalt fem människor – plus den 43-årige gärningsmannen, förlorade livet i massakern. Offren var 27, 40, 34, 45 och 42 år gamla. tre män, och två kvinnor.

Även mannens exflickvän arbetade på Prisma, där massakern ägde rum. Hon hade ett besöksförbud utfärdat mot mannen, men det är oklart om förbudet även gällde kvinnas arbetsplats. Enligt handlingarna från hovrätten i Helsingfors hade Shkupollin och kvinnan varit tillsammans i 18 år. När förhållandet tog slut och kvinnan flyttat ut började mannen trakassera och mobba henne, skriver Iltalehti.

Publicerad: