Svenskar i nytt bud på SAAB

Publicerad:
Uppdaterad:
Nu får Victor R Muller och hans Spyker konkurrens. Enligt uppgifter till Saabsunited.com vill en grupp svenska investerare köpa Saab.
Nu får Victor R Muller och hans Spyker konkurrens. Enligt uppgifter till Saabsunited.com vill en grupp svenska investerare köpa Saab.

NYHETER

Spykers bud går ut om några timmar.

Men nu verkar det som att GM har ännu mer erbjudanden att undersöka innan de stänger igen butiken helt för Saab.

Merbanco Merchant Banking  – med hjälp av svenska investerare – har lagt ett bud, skriver TV4:s ekonominyheter.

Foto: Per Groth
När klockan klämtar blir Saab populärt.

Amerikanska Merbanco Merchant Banking har länge funnits med i bakgrunden när det gäller eventuellt köp av Saab. Merbanco Merchant Banking, som består av en grupp av finansiärer från delstaten Wyoming, har tidigare ratats av General Motors, men nu, i elfte timmen, ska affärsbanken ha lämnat ett bud, uppger TV4:s ekonominyheter och Saabsunited.com.

”Svensk investerargrupp”

Och – den här gången ska det finnas svenska partners.

– De har bättrat på finanserna genom att gå ihop med en okänd svensk investerargrupp som tidigare har agerat genom Deutsche Bank, säger TV4:s Jens B Nordström till TV4:s ekonominyheter.

”Solid erfarenhet”

Enligt Saabsunited.com ska gruppen begärt att få vara anonyma – om de inte vinner budgivningen. Sajten hävdar dock att personerna som är inblandade i den svenska gruppen är ”företagspersoner med solid erfarenhet av bilbranschen”.

Lönsamt

Det lönar sig att vara intresserad av Saab. Det holländska bilföretaget Spykers aktie steg med över 25 procent på Amsterdambörsen under morgonen efter helgens besked att bolaget har lagt fram ett nytt bud på Saab till GM.

Publicerad: