Hitta bästa badet

Publicerad:
Uppdaterad:

Kolla in alla Sveriges badplatser på hitta.se

Vart ska vi bada?

Nu behöver du inte fundera längre.

Sökfunktionen visar alla Sveriges badplatser.

– Jag älskar att bada och det här kändes som en klockren tjänst, säger Jan Prokopec som är affärsutvecklingschef på Hitta.se.

– Vi tyckte att det var en klockren tjänst inför sommaren då det är många runt om i Sverige som är på jakt efter någonstans att bada. Inte minst i år då många planerar att stanna hemma under sin semester. Vi tyckte att det saknades en bra och lättanvänd sammanställning över alla Sveriges badplatser.

Hur hittade ni alla badplatserna?

– Badplatskartan är ett samarbete med Naturvårdsverket och Smittskyddsinstitutet. De får samtliga badplatser rapporterade till sig direkt från respektive kommun. Framöver kommer vi även komplettera badplatskartan med vattentemperaturer och vattenkvalitet för respektive badplats.

Vilken är din favoritbadplats i Sverige?

– Jag har faktiskt två favoriter. En är Fjällnorabadet utanför Uppsala, där jag badade väldigt mycket när jag var yngre. Det finns en båtbrygga en liten bit från huvudstranden som är väldigt mysig. Sedan tycker jag mycket om Erstaviksbadet söder om Stockholm. Dit åker jag gärna och badar från klipporna.

Har du hittat någon ny spännande badplats, med hjälp av sökverktyget, som du ska besöka i sommar?

– Jag älskar att bada, så jag har faktiskt som personligt mål i sommar att hitta och besöka minst tio nya badplatser runt om i Stockholm. Vi får hoppas på fint väder så att jag lyckas uppnå detta!

Sök efter nya spännande badplatser nära dig här.

Lina Thorén, Minimedia

Publicerad: