Daniel – årets dragplåster

NYHETER

Rekordmånga vill fira Victoria

1 av 3 | Foto: Presenten Den 14 juli firar kronprinsessan Victoria sin födelsedag traditionsenligt på Öland. I år är arrangemanget populärare än vanligt. Vem som drar? Daniel så klart.

Suget efter Daniel Westling är större än någonsin.

Tiotusentals människor hoppas få se honom på Victorias födelsedag på Öland.

Rekordmånga biljetter har sålts till firandet i Borgholm.

Den 14 juli sitter kronprinsessan Victoria traditionsenligt på främsta raden vid scenen på idrottsplatsen i Borgholm. I år är hon extra hårt bevakad, alla hoppas att Sveriges blivande prins ska finnas vid hennes sida.

Hårt bevakat

– Vi har aldrig sålt så många biljetter som i år, det är rekord, säger Kay Wiestål, Victoriadagens arrangör.

Journalister från hela världen kommer att bevaka födelsedagsfirandet, främst fotografer från Tyskland, England och Frankrike.

Tränar igen

För fem veckor sedan genomgick Daniel en njurtransplantation, men han har hämtat sig snabbt och har redan börjat träna igen. Operationen i sig är inget hinder för honom att delta i firandet.

Få risker

– Att vistas i folksamlingar är inget större problem, största risken för komplikationer är de första fjorton dagarna, säger Gunnar Tufveson, professor i transplantationskirurgi vid Akademiska sjukhuset.

Några dagar före Victorias födelsedag får Kay Wiestål besked om en extra stol ska ställas fram vid scenen. Då skickar hovet en lista på de medlemmar av kungafamiljen som kommer att medverka.