Nyheter

Pilot greps på Heathrow – var full

Av: 

Sofia Ström

NYHETER

En pilot på United Airlines greps på ett flygplan på London flygplats Heathrow i måndags.

Piloten misstänks ha varit full när han skulle flyga 124 passagerare till Chicago.

Den 51-årige mannen greps på flygplatsen, där ett alkotest bekräftade att han var påverkad. Sedan fördes han till Heathrows polisstation.

– Han greps misstänkt för att ha varit alkoholpåverkad samtidigt som han var i tjänst och skulle flyga, säger en taleskvinna för Londonpolisen till BBC News.

Kollega fattade misstankar

Planet till Chicago skulle just avgå med 124 passagerare och elva besättningsmän ombord när polisen grep in.

Det var en arbetskollega till mannen som larmade när han tyckte att piloten verkade full. En källa säger till The Telegraph att misstankar också väcktes eftersom piloten kom till terminalen flera timmar innan planet skulle avgå.

De fick beskedet att piloten "blivit sjuk" innan de fick lämna planet och blev omplacerade på andra flighter till Chicago.

United Airlines utreder

– Säkerheten är vår högsta prioritet och piloten har stängts av samtidigt som vi samarbetar med myndigheterna och gör en fullständig utredning, säger en taleskvinna för United Airlines.

– United Airlines har hårda alkoholregler och vi tolererar inte att man bryter mot den här väletablerade policyn, fortsätter hon.

Det var den andra gången på ett halvår som en pilot gripits för att han varit varit alkoholpåverkad och tänkt flyga sträckan London – Chicago.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: