Schyman får miljon av hemlig välgörare

”Jag betalar!”

Feministiskt initiativs Gudrun Schyman berättade i radio i går om partiets problem att få ut rätt information.

Efter radioprogrammet ringde en hemlig välgörare upp.

Resultat: FI får en miljon till sin mediebudget.

Gudrun Schyman.
Gudrun Schyman.

I går var Feministiskt initiativs Gudrun Schyman inbjuden till "Nordgren i P1". Hon berättade om partiets trassel med valsedlar som kastats, och att det fortfarande inte gått ut tillräckligt med information till väljarna om att hela partiets namn förmodlingen måste skrivas ut på valsedeln för att den ska gillas.

– Klockan 16.10 ringde en anonym person upp till Gudrun och undrade varför vi inte informerade om detta i media. Men vi har inte haft pengar till detta, vår mediebudget har varit noll kronor, säger Veronica Svärd, pressekreterare på Feministiskt initiativ.

"Jag betalar"

– "Men då betalar jag", sa personen då.

Partiet har nu kunnat boka helsidor och halvsidor med annonser i de största dagstidningarna: DN, SvD, GP, Sydsvenskan, Aftonbladet och Expressen som går i morgon fredag.

Ytterligare en helsida kommer att gå i DN på valdagen.

– Det här betyder oerhört mycket för oss. Det innebär att fler får reda på vad vi står för och därmed vågar rösta på oss, säger Svärd.

"Offentlig person"

Kampanjen skickaschymantillBryssel.nu får nu ett helt annat utgångsläge inför söndagen.

– För första gången kommer vi och våra argument synas i de stora tidningarna. Vi kommer också ut med information om hur man röstar på vårt parti.

Vem är den hemlige välgöraren?

– Det är det bara Gudrun som vet. Men vad jag förstår är det en person som det skulle vara intressant att skriva om, en offentlig person, säger Veronica Svärd.

20.00: Följ slutdebatten på aftonbladet.se

Bloggar Tv-kommentarer Rösta på debattens vinnare

Vad vill du fråga EU- kandidaterna?EU-valet 2014 | Aftonbladet
Publisert: