Skoavtryck kan fälla Amanda Knox för Halloween-mordet

Kan fria pojkvännen

Studenten Amanda Knox, 21, är åtalad för att ha varit med och knivmördat sin rumskamrat Meredith Kercher, 22, i det uppmärksammade Halloween-mordet. Amanda har skyllt på pojkvännen – men ett skoavtryck kan fälla henne.

I dagarna inleddes rättegången mot amerikanskan Amanda Knox, 21 och hennes förre pojkvän italienaren Raffaele Sollecito, 24 – både misstänks vara medhjälpare till Halloween-mordet.

Dådet inträffade i italienska Perugia i november 2007 och har blivit omskrivet över världen. Efter en Halloweenfest hittades den brittiska studenten Meredith

Kercher, 22, mördad i sin säng. Hennes hals var avskuren och hon var delvis klädd i sin Halloweenkostym, en vampyrdräkt.

Skyller på pojkvännen

I oktober 2008 dömdes Rudy Hermann Guede till 30 års fängelse för mordet.

Inom kort väntas domen mot Sollecito och Amanda Knox – eller Foxy Knox som hon kallar sig. Den främsta bevisningen mot paret är deras dna från mordplatsen samt på mordvapnet – en kniv.

Men båda nekar till mord. Amanda skyller på pojkvännen och menar att hon inte ens var där när hennes vän mördades. Detta kan hon dock få svårt att bevisa nu.

En åklagare visade under lördagens rättegång ett skoavtryck på en kudde som stämmer överens med Amandas skostorlek, 37.

– Skon som avtrycket kommer från är dock inte identifierad än, säger Francesco Maresca som är advokat för Meredith Kerchers efterlevande, uppger AP.

"Oväsentligt"

Utanför rättssalen avfärdade Amanda Knoxs försvarsadvokater skoavtrycket som oväsentligt.

Knox och Sollecito passade under rättegången också på att tala om hur illa de blivit behandlade av polisen. Sollecito berättar om hur polisen kom och ryckte av hans skor mitt i natten för att jämföra med avtrycket från kudden, uppger ABCNews.

Publisert: