Kinesiska arbetare tvingades dricka urin

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Renoveringsföretaget har sitt kontor i Zunyi som ligger i Guizhouprovinsen i södra Kina.
Renoveringsföretaget har sitt kontor i Zunyi som ligger i Guizhouprovinsen i södra Kina.

NYHETER

Chefer på ett kinesiskt företag har dömts till fängelse efter att ha använt sig av extrema bestraffningsmetoder. Förutom att ha piskat sina anställda, ska de även ha tvingat dem att dricka urin och äta kackerlackor, rapporterar lokala medier.

Polisen i Zunyi i Guizhouprovinsen reagerade sedan häpnadsväckande videor och bilder från ett kinesiskt renoveringsföretag gått virala på sociala medier, skriver BBC News som hänvisar till lokala medier.

Bland annat syns en manlig anställd står i mitten av en cirkel av människor och tar emot slag med ett bälte – och hur personal tvingas dricka gul vätska ur platsmuggar medan de håller för sina näsor.

Enligt inlägg ska anställda även blivit tillsagd att äta kackerlackor om de inte levde upp till chefernas försäljningsmål. Att dricka vatten ur toaletterna ingick också i företagets bestraffningsmetoder.

Tre i företagets ledning har dömts till fem och tio dagars fängelse till följd av incidenten, som är den senaste i raden av händelser där kinesiska firmor avslöjats med att använda extrema metoder för att straffa och skämma ut sin personal.

Tidigare rapporter har visat på anställda som slår varandra för att höja motivationen, tvingats krypa på offentliga trottoarer eller kyssa soptunnor som teambildning.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN