Almedalen 2012

Lööf: ”Moderaterna måste lämna plats”

Av: 

Pär Karlsson

NYHETER

Annie Lööf gästade ”Oj, vilken dag!”

För första gången är hon partiledare i Almedalen.

Annie Lööf (C) gjorde även debut i "Oj, vilken dag!" i Aftonbladets tält och sa bland annat att Moderaterna borde lämna mer plats åt de mindre allianspartierna.

– De måste lämna plats och se till att de partier som har ansvaret för vissa frågor i regeringen får utrymme att synas där, säger hon.

I dag är det näringsministern Annie Lööf (C) som är huvudperson i Almedalen. I kväll det hennes tur att hålla tal. Men redan nu på morgonen besökte hon Aftonbladets tält och medverkade i "Oj, vilken dag!"

”Krävs flexibilitet”

På fredagen lanserade näringsministern och partiledaren Annie Lööf ett förslag om att införa en Robin Hood-skatt på utsläpp.

I "Oj, vilken dag!" pratade hon även om behovet av en rörligare arbetsmarknad.

– Vi kommer i dag presentera hur Tyskland har arbetat för att sänka arbetslösheten bland äldre och yngre. Det krävs mer flexibilitet i den svenska arbetsrätten, men en tryggare a-kassa behövs också, säger hon.

Obilgatorisk a-kassa

Precis som Folkpartiet vill Centern se en obligatorisk a-kassa, som kostar lika mycket för alla. Men C-ledaren vill dessutom se sänkta ingångslöner.

– De som är arbetslösa ska ges chansen att få in en fot, och få en så kallad introduktionslön. Det är vad fack och arbetsgivare kommit överens om i många avtal och vad statsministern talade om i veckan, säger hon

”Riktigt dåliga siffror”

Annie Lööf fick även försvara de dåliga opinionssiffrorna som man haft på sistone.

– Det är riktigt dåliga siffror, men det är också siffror som hängt i ett bra tag. Vi harvar ofta mellan 4-6 procent mellan valen. Men sedan blir vi bättre när det är val och valrörelse. Men jag har ägnat mig åt att bygga en stabil grund och att engagera medlemmar runt om i landet. Vi har mycket att göra om vi ska bli ett större parti, säger hon.

”De måste lämna plats”

Hon fick även frågan om Moderaterna tar för mycket plats i alliansen. Den sista tiden har både KD, C och FP haft svårt att nå ut.

– De måste lämna plats och se till att de partier som har ansvaret för vissa frågor i regeringen får utrymme att synas där, säger Lööf.

ANNONS

Upptäck nyinkommet mode till bra priser hos Cellbes!

Extern länk från Cellbes

Till Cellbes

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Almedalen 2012

Almedalsveckan