Hetsade treåring att dricka öl och röka

avAnders Munck

NYHETER

Allt filmades med mobiltelefon

Den 32-åriga mamman hetsade sin treårige son att röka och dricka starköl – medan hennes väninna filmade allt med mobiltelefon.

”Tänd i gång för fan. Sätt fräs på fanskapet", säger mamman till pojken, enligt Sydsvenskan.

Nu åtalas hon för ofredande och brott mot alkohollagen.

Åklagaren använder en utskrift från mobilfilmen som bevisning.

Enligt den bjuder mammans vänner pojken på öl utan att hon protesterar. Istället skämtar de om vad som skulle hända om socialen fick reda på det.

Blåser rök i hans mun

"Kommer det på youtube, jag svär jag har ingen bebis", säger mamman.

Mamman, en 32-åring från södra Sverige, talar om för sonen att han inte ska berätta, och kallar honom för ”tjallare” och ”golfitta”. Samtidigt knäpper hon till honom i tinningen med fingrarna, enligt Sydsvenskan, som tagit del av åtalet.

Mamman och hennes vänner hetsar även treåringen att röka. Mamman blåser rök i hans mun och tvingar honom att göra detsamma på henne. Efteråt skäller hon på honom för att han ”pattat på ciggen” och alla skrattar.

Brott mot alkohollagen

I förhören säger mamman att hon bara låtit pojken röka för att han ska få avsmak för det när han blir äldre. Hon och vännerna hävdar också att det inte var öl i burken utan vatten.

Nu åtalas 32-åringen för ofredande och brott mot alkohollagen. Det är oklart vad som har hänt med pojken, och vilka kontakter mamman har haft med de sociala myndigheterna. Sydsvenskan har förgäves sökt åklagaren för en kommentar.