Nyheter

Ny läsk ska hjälpa desperata rökare

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

”Liquid Smoking” säljs i Nederländerna och Storbritannien

En ny läskedryck ska lanseras i Storbritannien.

Liquid smoking är tänkt att hjälpa de rökare som har svårt att hantera rökförbud på exempelvis puben.

I stället för cigaretter Liquid smoking innehåller nikotin.
I stället för cigaretter Liquid smoking innehåller nikotin.

– Drycken tar udden av suget efter nikotin under en till fyra timmar, säger Guillaume van Grinsven som är marknadschef för den nederländska leverantören United Drinks and Beauty Corporation till Daily Mail.

I Nederländerna är ”Liquid smoking” en hit efter att ha sålts i endast ett år, rapporterar den brittiska tidningen The Sun.

Drycken som ska ha en fruktsmak och består bland annat av ett afrikanskt örtextrakt som enligt tillverkaren ska ge en ”energieffekt” samt en ”euforisk känsla av lugn och avslappning”.

– Det här är ett idealiskt hälsoalternativ till cigaretter, säger Guillaume van Grinsven.

Kritik mot läsken

Han är säker på att många rökare kan uppleva att de kan bli hjälpta av drycken.

– Jag tror att drycken kan hjälpa personer som känner ett sug efter nikotin på barer, restauranger, långa flygningar och på tåg.

Men Amanda Sanford vid organisationen Action on Smoking and Health är kritisk, även om drycken enligt tidningen Daily Mail inte innehåller nikotin.

– Vi är oroade eftersom vi har sett en rad nya produkter av den här typen på marknaden. Även om vi välkomner allt som är genuina alternativ, är många av de här produkterna helt oreglerade och vi har endast tillverkarens ord på vad de innehåller, säger hon till Daily Mail.

Att produktens förpackning har designats att lika ett cigarettpaket är också något som Amanda Sanford riktar kritik mot, eftersom det kan uppmuntra till rökning.

I Red Bulls fotspår

Troligtvis kommer drycken att finnas till försäljning i Storbritannien före årsskiftet. Det kommer inte finnas någon åldergräns för att köpa drycken men tillverkaren anser att personer under femton år inte bör dricka den, skriver Daily Mail.

Den nederländska leverantören hoppas att produkten ska följa i Red Bulls fotspår och användas som drinkmix samt säljas i barer.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: