Bil sprängd i Landskrona

Publicerad:
Uppdaterad:

En explosion skakade centrala Landskrona sent på lördagskvällen. Polisen sätter explosionen i samband med en skottlossning mot en 19-åring för ett par dagar sedan och med en fejd mellan ”grupperingar” i staden.

Troligen var det en sprängladdning som detonerade under en bil på Järnvägsgatan på lördagskvällen. Flera fönster i närheten krossades av tryckvågen men ingen människa kom till skada.

”Något slags fejd”

– Ägaren till bilen har en viss anknytning till en av de grupperingar som kan vara inblandade i skottlossningen i Landskrona natten till i fredags, säger inre befälet hos polisen Helsingborg Minna Friberg till TT.

– Skottlossningen ingick i något slags fejd.

Friberg förklarade att polisen klarlägger sambandet mellan de två händelserna eftersom många i Landskrona är oroliga efter den senaste tidens våldsamheter. Hon ville dock inte gå in på vad slags grupperingar polisen tror att det är frågan om. Skånepolisen är överhuvudtaget förtegen med omständigheterna runt smällen som inträffade tio minuter före midnatt.

Jagades in i garage

Polisens bombgrupp undersökte explosionsplatsen under natten till söndagen.

Vid skottlossningen i Landskrona träffades en 19-årig man flera gånger sedan han jagats ner i ett garage på Norra Långgatan, också det centralt i staden. Polisen trodde då att det rörde sig om en uppgörelse bland kriminella.

19-åringen fick vård på Universitetssjukhuset i Lund.

Flera skott

– Han träffades av flera skott på olika delar av kroppen, sade Skånepolisens informatör Charley Nilsson.

Den skottskadade mannen är tidigare känd av polisen. Allt tyder på att en eller flera personer jagat honom och en kamrat till honom.

Ingen är gripen för skottlossningen.

Tt

Publicerad: