Presidentvalet i USA 2016

McCain: Fiender behöver inte testa mig

Av: 

Emma Gårdsäter

NYHETER

Joe Bidens groda ger John McCain nytt argument i debatten.

Enligt McCain skulle han hantera en internationell kris bättre eftersom världens fiender inte behöver testa hans politik.

John McCain har fått oväntad draghjälp av demokraternas Joe Biden.
John McCain har fått oväntad draghjälp av demokraternas Joe Biden.

Joe Biden, demokraternas vicekandidat, sa tidigare i ett uttalande att Barack Obama kommer att testas under sina första sex månader lika mycket som president John F Kennedy blev prövad av Fidel Castro.

Erfarenhet från 1962

– Vi vill inte ha en president som uppmanar till att bli testad av hela världen när ekonomin befinner sig i kris, sa John McCain på onsdagen när han talade inför sina anhängare i Pennsylvania och Ohio.

McCains argument för att han skulle klara en internationell kris bättre än sin rival är att han redan 1962 var redo att föra en kamp mot Castro under de kubanska missilkriserna. Det skriver New York Times.

– Jag var pilot ombord på USS Enterprise och jag var redo att kämpa vilken minut som helst. Jag vet hur nära vi var ett kärnvapenkrig och jag vill inte vara en president som måste bli prövad!

Förstår ”folkets oro”

Enligt John McCain kommer USA:s fiender att triggas av Barack Obamas utrikespolitik.

– Han hade fel när han sa att Georgien bör visa återhållsamhet. Han hade fel när han sa att han skulle sitta ned runt bordet med Ahmadinejad, Chavez och Castros bröder. Han hade fel om dem. Så jag kan förstå varför det amerikanska folket kan vara oroligt, sa McCain i en intervju i CNN på onsdagen.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2016

Trumps USA