Blodstänkta fynd i skräckens barnhem

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-19

Polisen har gjort nya blodstänkta fynd i källaren på skräckens barnhem, Haut de Garenne, på Jersey.

Polisen har hittat ytterligare ett antal blodbesudlade föremål i källaren till ”skräckens barnhem”, Haut de Garenne, på kanalön Jersey.

Fynden är gjorda under de senaste dagarna, rapporterar Sky News.

Tidigare har polisen hittat kedjor, en barnskalle och blodspår i ett betongkar i källaren till huset, som var barnhem från 1960-talet fram till 1986.

Polisutredningen kom till stånd efter att flera personer vittnat om sexuella och våldsamma övergrepp mot barn som bott på hemmet.

Straffrum

I källaren hittades fyra förslutna rum, och de fynd som polisen nu har gjort gjordes i de två sista rummen. Rummen har kallats för ”straff-rum” av offer som säger sig ha blivit utsatta för övergrepp.

Enligt polischefen Lenny Harper är det dock oklart i nuläget om de senaste fynden har med brott att göra eller om det finns en oskyldig förklaring till dem.

Hittills finns det bara en namngiven misstänkt för inblandning i övergreppen, det är den förre barnhemsföreståndaren Gordon Claude Wateridge, 76. Han misstänks har ofredat flickor under åren 1969 till 1979. Men totalt 40 personer tros ingå i utredningen som misstänkta, enligt Sky News.