Knivbeväpnade män rånade kvinna på lyxbil

NYHETER

När kvinnan parkerade sin bil på uppfarten i Nälsta i nordvästra Stockholm dök två knivbeväpnade gärningsmän upp och tvingade till sig hennes bilnycklar.

Därefter försvann rånarna i bilen – en svart Porsche Cayenne.

– Målsägaren var chockad när larmsamtalet kom, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades om rånet vid 15.12 på fredagen.

Två gärningsmän beväpnade med en större kniv dök upp på tomten efter att kvinnan parkerat sin bil på uppfarten utanför sin bostad, enligt polisen. När de hotade henne kastade hon ifrån sig bilnycklarna på marken.

Rånarna tog nycklarna, hoppade in i fordonet, en svart Porsche Cayenne, och åkte iväg i riktning mot Vällingby. De första uppgifterna gjorde gällande att de misstänkta gärningsmännen hade gått in i huset, men det stämde alltså inte.

”Var chockad”

En polispatrull skickades till platsen för att förhöra kvinnan – som uppges vara mycket omtumlad, men inte fysiskt skadad.

– Målsägaren var chockad när larmsamtalet kom, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Den stulna bilen larmades ut i hela polisregionen.

– Det kommer också att sättas en spärr på den.

Liknande händelse

Polisen har inte haft tillgång till helikopter i jakten efter bilen och rånarna, enligt Eva Nilsson. Ingen person har gripits.

I onsdags kväll inträffade en liknande bilkapning, den gången i Barkarby, norr om Stockholm. Förövarna misstänks ha förföljt en ung kvinna i sin bil.

När hon parkerade bilen, en Audi RS4, i ett garage hoppade gärningsmännen på kvinnan bakifrån. De tvingade till sig bilnycklarna genom att hålla fast och hota henne.