Dansk spritfälla tar kål på sniglarna

Uppdaterad 2017-08-09 | Publicerad 2016-07-22

Michael och hans fälla.

Michael Petersen har köpt dyra snigelfällor på nätet.

Men nu har han kommit på en egen lösning: sprit och en mjölkartong.

– Den hemgjorda fällan var mycket billigare och minst lika effektiv, säger han till Dagens.dk.

Michael Petersen är less på att mördarsniglarna invarderar trädgården under sommarhalvåret.

– Jag har haft stora problem med sniglarna år efter år. Så jag köpte några snigelfällor på nätet. När jag såg dem tänkte jag att de var smarta, men mycket dyra, säger han till Dagens.dk.

Han var på jakt efter en billigare lösning. Därför började han se sig om i hemmet efter saker som kunde användas till att tillverka en egen variant.

– Jag fick syn på ett tomt mjölkpaket som ändå skulle kastas ut. Jag testade att använda det och insåg att den hemgjorda fällan var mycket billigare och minst lika effektiv, säger han.

Använde sprit och mjölkpaket

I ett Facebookinlägg beskriver Michael hur han gick tillväga. Han fyllde mjölkpaketet med en blandning av en liter vatten, 25 gram spraymalt (torkat maltextrakt) och tre centiliter sprit. Receptet räcker till fyra mjölkpaket. Sedan placerade han mjölpaketet i trädgården. På bara ett par dagar lockade blandingen till sig 25-30 sniglar som fick se sina liv ta slut i mjölkpaketet.

Kom ihåg att använda handskar när ni samlar in sniglarna eftersom snigelslem innehåller e-coli bakterier och man kan bli tämligen sjuk av den skiten”, skriver han i inlägget.

Han uppmanar människor att inte använda något gift i fällan.

Det skadar igelkottar, hundar, katter och andra smådjur. Den här blandningen är inte giftig. Den lockar bara till sig sniglar”, skriver han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln