Buss exploderade i Göteborg

Under tisdagseftermiddagen började en linjebuss brinna efter att ha kört igenom Gnistängstunneln i Göteborg. Ombord fanns ett 15-tal personer som fick kliva av. I samband med släckningsarbetet exploderade bussen.

Larmet inkom till polisen strax efter 18-tiden på tisdagen.

En linjebuss ska under färd ha börjat brinna strax efter att den passerat genom Gnistängstunneln i riktning mot Frölunda i Göteborg.

Enligt ett ögonvittne var det ett 15-tal personer inne i bussen när den fattade eld.

– Jag satt längst bak med musik i öronen när en kvinna började skrika. Då såg jag hur taket började bukta inifrån och då fick alla panik och ville av, berättar Christopher Lozada för Aftonbladet.

Okänt vad som startat branden

Efter att bussen, som är en gasbuss, kört igenom tunneln fick samtliga passagerare kliva av vid vägkanten. I nuläget finns inga uppgifter om personskador bland resenärerna.

Det är även oklart vad som startat branden men enligt Christopher Lozada ska det ha börjat brinna i taket och han misstänker att det kan bero på ett elfel.

– När vi körde in i tunneln var det inga problem men när vi kom ut brann det. Busschauffören var nog den som var mest chockad, framförallt när röken blev tjockare och tjockare.

Polis och räddningstjänst befann sig under kvällen på plats för att släcka branden.

Bussen exploderade

Strax efter 19-tiden meddelade polisen att bussen, av oklar anledning, exploderat och att man därför utökat säkerhetsavståndet då man ännu inte hade kontroll på branden.

Det ska även ha funnits gasflaskor kvar ombord på bussen, vilket försvårade släckningsarbetet.

Under flera timmar rådde totalstopp i tunnelns båda riktningar, vilket ledde till långa köer. Trafiken leddes i stället om vid Hagenmotet.

Två brandmän skadades

Enligt Göteborgs-Posten ska två brandmän ha skadats lindrigt i samband med släckningsarbetet.

Vid 22-tiden på tisdagskvällen var branden släckt och gasbehållarna utom fara. Bärgningsarbetet av bussen påbörjade strax därefter.

Vid midnatt var det åter full framkomlighet i båda riktningarna i tunneln.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN