Jägare saknad – tros ha gått igenom isen

NYHETER

Jägaren skulle möta upp vänner men kom aldrig fram.

Nu befaras han ha gått genom isen vid sjön Naulajaure, skriver Norran.

–  Det var en vak och bredvid den fanns märken som såg ut att komma från en gevärskolv som använts som en isdobb, säger Henrik Helander vid rädddningstjänsten.

Tipsa | Aftonbladet

Jägarens vänner slog larm vid 13.58 när mannen inte mött upp dem som avtalat. På sjön Naulajaure, i Arjeplogs kommun, såg de spår som gör att de misstänker att mannen gått genom isen, skriver Norran.

– De skulle ha träffats vid en tidpunkt på eftermiddagen. Mannen hade varit ute på jakt och dök aldrig upp. Vännerna började se sig omkring där han skulle ha varit och upptäckte att det såg konstigt ut på isen, säger Henrik Helander, räddningschef i beredskap, till tidningen.

Bredvid en vak ska mannens vänner också ha sett spår som räddningstjänsten uppger se ut att komma från någon som använt en ”gevärskolv som använts som en isdobb”.

Enligt Piteå-Tidningen har mannen varit saknad sedan 09-tiden i morse. Polisen uppger att fjällräddare samt helikopter med hundpatrull är utlarmade.

Vid 18.30-tiden uppger polisen att mannen ännu inte är funnen och att sökinsatsen ännu är pågående.

Då var fjällräddare och hundpatruller från polisen i området medan helikoptern inte kunnat hjälpa till i sökandet på grund av dåliga väderförhållanden.

Vid 00.25, natten mot tisdag, uppger polisen att sökandet avbrutits för natten och att det återupptas under morgonen.

ARTIKELN HANDLAR OM