Trump: ”De flesta tycker att jag har rätt”

Publicerad 2016-10-01

Donald Trump sitter i förhör och avslöjar att han medvetet sagt att mexikaner för med sig våldtäkter och droger till USA.

– De flesta tycker att jag har rätt, säger Trump i inspelningen som nu offentliggjorts.

En domare i Washington D.C. har under fredagen släppt inspelningarna där Donald Trump och hans son pressas i förhör.

Det var i juni, efter att Trump vid sitt första kampanjmöte sagt att mexikaner för med sig våldtäkter och droger till USA, som han fick avge ett vittnesmål för en domare efter att ett stämningsmål öppnats. Uttalandet retade upp mexikaner i både USA och i hemlandet.

”De har gjort ett misstag”

Under förhöret tvingas han också berätta om sitt 200-miljonerdollarsprojekt att omvandla det gamla postkontoret i Washington till ett lyxhotell. Flera av hans affärspartners avslutade samarbetet med presidentkandidaten efter uttalandet.

– Jag tror att de inte gillade mina kommentarer. Jag tycker att de har gjort ett misstag, men det får du fråga dem, säger Trump i förhöret som nu offenliggjorts.

I förhöret avslöjar Donald Trump också att han på eget bevåg planerade att kalla mexikaner för bland annat ”våldtäktsmän”.

”Flesta tycker att jag har rätt”

Domaren frågar rakt ut om Trump skrev uttalandet i förväg, vilket han säger att han inte gjorde. Sedan frågar domaren om han planerade i förväg vad han skulle säga.

– Ja.

Pratade du med andra om det?

– Nej.

Tänkte du något på hur ditt uttalande om mexikaner och invandrare skulle påverka framtida projekt?

– Nej, nej, det gjorde jag inte alls.

Sedan säger Trump att han tycker att media feltolkat hans kommentarer.

– Men allt jag gör är att ta upp en situation som är allvarlig om illegal invandring. De flesta tycker att jag har rätt, säger Donald Trump.