Nazistpamp sätter sitt hopp till Trump

1 av 2 | Foto: Ledaren för det amerikanska nazistpartiet hoppas på Donald Trump.
NYHETER

Det amerikanska nazistpartiet sätter sitt hopp till Donald Trump.

Partiledaren Rocky Suhayda ser presidentkandidaten som en unik chans.

– Nu, om Trump vinner, kommer det finnas en verklig möjlighet för vita nationalister, säger han i sitt radioprogram, enligt Buzzfeed News.

Rocky Suhayda ser en öppning för nationalsocialismen i USA om Donald Trump skulle besegra Hillary Clinton i presidentvalet den 8 november.

Nazistledaren förklarar, utan att gå in på varför, att han tror att republikanen kommer att vinna, skriver Buzzfeed News.

– Jag tror att det kommer att överraska fienden. De känner att den vita arbetarklassen, särskilt den manliga delen av arbetarklassen och med honom hans kvinnliga motsvarighet, i princip har kastat in handduken – gett upp hoppet om att en politiker åter ska stå upp för deras intressen, säger han i sitt radioprogram.

Möjlighet för vita nationalister

Den upplaga av amerikanska nazistpartiet som Rocky Suhayda företräder använder inte uniformer eller grader. Partimedlemmarna genomför heller inte marscher. Den typen av beteende anses kontraproduktivt och har tidigare inte gynnat deras sak, enligt partiets webbplats.

– Nu, om Trump vinner, kommer det finnas en verklig möjlighet för vita nationalister att agera intelligent och bygga vidare på det, säger Rocky Suhayda, enligt Buzzfeed News.

"Det behöver inte vara anti"

Han liknar det vid hur svarta amerikaner gått samman i valmöten och nått framgång i kongressen.

– Det behöver inte vara anti, som rörelsen har varit i årtionden, så mycket som det ska vara för vita. Det är ganska svårt att kalla oss trångsynta, om vi inte går runt och agerar trångsynt. Det är något som rörelsen bör överväga.

Rocky Suhayda har, enligt Buzzfeed News, tidigare sagt att Donald Trumps politik och framgång visar att nazistpartiets åsikter inte är så impopulära som "den politiskt korrekta skaran" ger sken av.

ARTIKELN HANDLAR OM