Problem att handla med Handelsbankens kort

NYHETER

Även Länsförsäkringar hade problem med korten – igen

På onsdagens morgon var det kontanter som gällde för Handelsbankens och Länsförsäkringars kunder. Betalkorten funkade inte – precis som i söndags.

Felet är rättat och korten har åter kontakt i kassamaskiner och bankomater.

Bankomaten har ingen kontakt med Handelsbanken. Det meddelandet mötte många kunder av på onsdagsmorgonen.

Storbankens kort funkade inte att handla eller ta ut pengar med.

Även Länsförsäkringars bankkunder hade problem med betalkorten under morgonen. Vid 08.20 funkade korten igen och strax efter 09 fick bankerna bekräftat att felet var åtgärdat – förhoppningsvis dyker det inte upp igen.

– Det får vi verkligen hoppas, det har varit i alla fall minst en gång för mycket nu, säger Handelsbankens presschef Johan Wallqvist.

Problem i söndags

”Just nu kan man uppleva problem med att handla och ta ut pengar med våra kort. Vi arbetar med att åtgärda problemet”, skrev Handelsbanken på sin facebooksida.

Senast för tre dagar sen hade banken problem med korthaveri – samma typ som under onsdagen. Det är mellanhanden Evry som fick problem när de kört en kontroll av söndagens problemområde.

– Det är ju lite irriterande för del för våra kunder. Från vad jag har hört nu är det på väg att ordna sig, det kan handla om 15-20 minuter, säger Johan Wallqvist, Handelsbankens presschef.

Även Länsförsäkringar har problem igen.

– Felsökning pågår och det har högsta prioritet, säger Katarina Yngvesson på Länsförsäkringars presstjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM