Sandra, 24, samlar in cyklar till ungdomar som inte har råd

NYHETER

”Det är inte alla som kan köpa busskort”

24-åriga Sandra från Trollhättan tycker inte att ungdomar som kanske inte har det så gott ställt ska behöva gå runt under sommarkvällarna. Hon samlar nu in cyklar som hon ska skänka till ungdomarna.

– Det är inte alla som har råd med busskort och de ska inte behöva gå om sommarkvällarna, säger Sandra.

Via Sandras samhälleliga engagemang fick hon veta att det finns ett antal ungdomar i Trollhättan som gärna skulle vilja cykla men som inte har råd att köpa en cykel själv. Så med hjälp av en efterlysning på Facebook sökte Sandra efter personer som kan tänka sig att skänka gamla eller överblivna cyklar.

– Jag pratade med Trollhättan stad och vet att det varit prat om att samla in cyklar. Men det verkar inte hända så mycket och jag tänkte att många har säkert cyklar i sina förråd och källare, säger Sandra.

”Alla har inte råd med busskort”

Enligt Sandra är det säkrare att ta sig runt på cykel än att behöva gå på sommarkvällarna och nätterna.

– Alla har ju inte råd med busskort och nu när sommaren kommer känns det som att cykel är bästa sättet att ta sig runt på. De ska inte behöva gå runt om sommarkvällarna, det känns inte helt tryggt, säger Sandra.

Nio cyklar på två timmar

Responsen på Facebookinlägget lät inte vänta på sig. På bara två timmar lyckades Sandra skrapa ihop nio cyklar.

– Det är jättekul att se att det finns folk som vill ge cyklar. Jag vet om att det finns ungefär tio ungdomar som vill ha en cykel men nu kan det ju bli fler. Om jag får ihop fler än jag tänkt kanske jag får höra av mig till Trollhättan stad och se om de vill ha dem. Nu måste jag bara klura ut hur jag ska hämta alla cyklarna.