Explosion vid polisstation i Turkiet

1 av 4
NYHETER

En polis har dödats och 13 personer har skadats i ett bilbombsattentat i den turkiska staden Gaziantep.

Explosionen ska ha inträffat i närheten eller vid en polisstation i gränsstaden i sydöstra Turkiet, rapporterar flera internationella medier och hänvisar till säkerhetskällor.

I ett annat attentat i Nusaybin har minst tre soldater dödats.

Explosionen, som ska ha känts på flera kilometers håll, krossade rutor i närbelägna byggnader. I samband med smällen hördes också skottlossning, uppger tv-kanalen NTV enligt AFP. På tv-bilder syns ett utbränt bilvrak nära portarna till polishuset samt flera ambulanser och brandbilar.

Miljonstaden Gaziantep ligger bara några mil från den del av Syrien som kontrolleras av den extremistiska jihadistgruppen Islamiska staten (IS).

Våldsamma sammandrabbningar

I ett annat attentat har tre turkiska soldater dödats av den terrorstämplade kurdiska PKK-gerillan, uppger nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till ett uttalande från militären. Minst 14 personer skadades i attacken, som inträffade i samband med en arméinsats i Nusaybin i sydöstra Turkiet.

Sedan vapenvilan mellan den turkiska regeringen och PKK föll samman förra sommaren har de kurddominerade sydöstra delarna av landet skakats av våldsamma sammandrabbningar.

Texten uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM

Turkiet