Lena Mellin: ”Jag är helt förbluffad”

1 av 3
NYHETER

Att Mona Sahlin avgår tyder på att hon inte begått ett misstag – utan med berått mod skrivit fel uppgifter i sitt intyg.

Det säger Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

– Jag är helt förbluffad. Hon hade mindre än en och en halv månad kvar på sitt uppdrag, säger hon.

Tidigare i dag avslöjade Expressen att Mona Sahlin skrivit ett intyg till en nära medarbetare.

Ï intyget skrev hon att hennes medarbetare och livvakt tjänade 120 000 kronor i månaden – när han i själva verket tjänar 43 000 kronor från Regeringskansliet.

– Om lönen han har från regeringskansliet så har jag skrivit fel. Den är på 43 000 kronor och sen betalar jag honom sedan en tid tillbaka 60 000 kronor i månaden för att hjälpa mig med mina säkerhetsbedömningar inför framtiden, säger Sahlin till Expressen.

Expressen: Så den här statliga lönen på 60 000 kronor stämmer inte då?

– Nej, det är fel, det ska vara 43 000 kronor. Där har jag gjort fel.

”Verkar som berått mod”

Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin är förvånad över den snabba händelseutvecklingen.

– Jag är helt förbluffad. Hon hade mindre än en och en halv månad kvar på sitt uppdrag. Jag uppfattade inte att den här historien var så glasklart till hennes nackdel som den uppenbarligen var.

Att hon så snabbt väljer att avgå tyder på att Sahlin inte begått ett misstag, utan medvetet skrivit ett felaktigt intyg, säger Lena Mellin.

– Ja, då har hon väl inte skrivit fel som hon sa till Expressen att hon hade gjort. Det verkar som att hon med berått mod skrivit att han har en betydligt högre inkomst än han hade. Och det här behövde han ha för att köpa en bostadsrättslägenhet i Solsidan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solsidan